Cât trebuie să câștigi pentru a accesa un credit ”Noua Casă”!

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a semnat acorduri cu 15 bănci pentru a da credite prin programul Noua Casă, varianta decisă de Guvern pentru a înlocui Prima Casă. 

CITEȘTE ȘI ... Accident în Argeș! Victimă - un băiat de 9 ani!


Directorul Fondului, Dumitru Nancu, spune că interesul este mai mare decât pentru Prima Casă, unde erau 14 instituții de credit care acordau împrumuturi.

Dumitru Nancu: "În cadrul programului Noua Casă, care a devenit operațional la 1 septembrie, avem 15 convenții semnate. Săptămâna trecută, Fondul a semnat toate cele 15 convenții, iar de pe data de 1 septembrie, băncile au început să primească cereri pentru Noua Casă.

Practic, săptămâna aceasta vor ajunge să încarce cererile. Din informațiile noastre, până la sfârșitul acestei săptămâni, volumul de cereri va depăși 1000."

 

 

Cât ar trebui să câștige un român care accesează un credit pentru o locuință prin Noua Casă


În funcție de perioada creditului, rata începe de la 1500 de lei și ajunge la peste 1800 de lei, iar salariul minim trebuie să fie cuprins între 3.300 și 4.100 de lei. 

Dacă vrem să cumpărăm un apartament de 80.000 de euro, trebuie să avem un salariu minim de 3800 de lei la un credit luat pe o perioadă de 30 de ani. 

Pentru românii care vor o locuință mai scumpă, să spunem de 100.000 de euro, salariul câștigat trebuie să fie între 4.700 și 5.900 de lei, pentru că și rata va trece de 2000 de lei, indiferent de perioada de creditare. 

În cazul unei locuințe în valoare de 140.000 de euro, câștigul minim trebuie să fie de 6.600 de lei.

Analiștii atrag atenția că noile condiții pentru obținerea unei locuințe, dublarea creditului maxim și creșterea garanției statului, vor duce  la creșterea artificială a locuințelor noi.

Sursa: Digi24.ro