Cât te costă vacanţa de Paşte în perioada pandemiei de coronavirus

La un an de la începutul pandemiei de coronavirus, tot mai mulţi români sunt încrezători şi optează să plece în vacanţă. Datorită faptului că ne apropiem cu paşi repezi de sărbătorile pascale, ne-am propus să vedem cât mai costă un sejur pascal  de 3-4 zile în perioada  pandemiei, atât în judeţul Argeş, cât şi în alte locaţii din ţară şi din străinătate. Sărbătorile pascale în anul 2021 se vor desfăşura în pensiunile şi hoteluri din ţară, dar şi din străinătate cu respectarea tuturor regulilor impuse pentru combaterea răspândirii virusului COVID-19.

 

 


Sărbători pascale în munţii Argeşului


Un sejur în judeţul Argeş la Complexul Turistic Valea cu Peşti, situat pe malul Lacului Vidraru, în perioada 29 aprilie - 3 mai, pentru 4 nopţi de cazare cu pensiune completă, se ridică la suma de 1.745 lei de persoană. Şi Complexul Capra a pregătit pachete turistice de Paşte, în perioada 30 aprilie - 3 mai un sejur cu 3 nopţi de cazare fiind 1.700 lei pentru o cameră single şi 2.400 lei pentru o cameră dublă. La Hotelul Posada Vidraru, pentru aceeaşi perioadă, costurile sunt de 1.975 lei camera single şi 2.700 lei camera dublă, copiii până în 7 ani beneficiind de gratuitate şi la cazare, şi la masă. 


Trei nopţi de cazare cu demipensiune costă 1.200 lei de persoană la Casa Lăzăroiu, de la Corbeni. În aceşti bani, intră şi accesul la centrul SPA, o plimbare cu vaporaşul pe lacul Vidraru, precum şi masa festivă de Paşte. În plus, copiii până în 6 ani au gratuitate, iar pentru cei cu vârsta între 6 şi 12 ani se plăteşte doar jumătate din preţ.


La Cabana Conacul Ursului, locaţie situată pe DN7C la Piscul Negru, pentru 3 nopţi de cazare cu demipensiune, în perioada 30 aprilie - 2 mai, se plătesc 1.070 de lei de persoană. La pensiunea Green House Turism, de la Podul Dâmbovicioarei, 3 nopţi de cazare cu pensiune completă în perioada 30 aprilie - 2 mai costă 1.000 de lei de persoană.

 


 Cât te costă un sejur în alte zone ale ţării


În Braşov, la Complexul Cheile Grădiştei, în cadrul Hotelului Bucegi, un sejur de Paşte costă 1.660 de lei pentru 2 persoane. În Delta Dunării, la Complexul Delta Marina, 3 nopţi cu demipensiune scoate din buzunarele turiştilor 225 de euro de persoană. În staţiunea Băile Felix, în locaţia Grand Hotel Minerva Resort, pentru 3 nopţi de cazare cu demipensiune preţul pentru un sejur Pascal se ridică la 2.150 de lei pentru 2 persoane.

 


 Paştele în străinătate


Pentru cei care vor să profite de sărbătorile pascale pentru o minivacanţă în străinătate, agenţiile de turism au oferte dintre cele mai variate şi pentru toate buzunarele, care pornesc de la câteva sute de euro şi pot ajunge la mii de euro. O astfel de escapadă în insula grecească Creta porneşte de la 307 euro cu avion cu tot, în vreme ce un sejur în Turcia, în Antalya, pleacă de la 342 euro şi poate ajunge la 3.800 de euro. Pentru amatorii de destinaţii exotice, agenţiile de turism au oferte diverse. În Seychelles, bunăoară, un sejur de Paşte la un hotel de patru stele cu 7 zile de cazare, mic dejun şi transport cu avionul porneşte de la 1.519 euro şi poate ajunge la 4.000 de euro de persoană pentru cinci stele şi demipensiune. Pentru 1.385 de euro de persoană, puteţi alege şi Thailanda ca destinaţie de Paşte, iar pentru 13 zile de vis în Costa Rica, cu plecare din 27 aprilie, se percepe un tarif de 2.850 euro de persoană.


Indiferent de destinaţia aleasă, turiştii trebuie să se informeze din timp cu privire la regulile şi restricţiile din ţările în care vor să ajungă, precum şi despre cele care se impun la revenirea în ţară.
 

 

Preluat: saptamanalul ancheta