Cât de frig va fi în weekend!

Joi, vremea se va răci simţitor în mare parte a ţării. Prin urmare, valorile termice vor pleca de la minus 4 grade în depresiunile intramontane şi se vor opri la 5 grade în Lunca Dunării. La început, va ninge în Transilvania şi la munte, iar seara în sud şi vest. Vântul va prinde putere în sud-est, dar şi pe creste unde va fi viscol.

CITEȘTE ȘI ... Detalii șocante despre milionarii cu afaceri în Argeș, asasinați în Albania

Procesul răcire a vremii va continua până în prima jumătate a weekendului, aşa că maximele se vor situa sub 0 grade Celsius în aproape toată ţara. Şi nopţile vor deveni geroase în centrul şi în nordul teritoriului. Vineri, fulguieli vor fi doar pe suprafeţe foarte mici, dar sâmbătă va ninge în regiunile centrale, vestice, nordice şi în cele montane. Duminică, ninsori se vor semnala aproape peste tot, iar vânt alert va fi zona montană şi prin vest.

În Capitală, va fi înnorat şi se vor înregistra cel mult 4 grade Celsius la orele prânzului. Spre seară vor fi posibile fulguieli, iar vântul va avea intensificări. Ninsori şi maxime sub pragul îngheţului vor fi în Bucureşti abia în a doua jumătate a weekendului. Până atunci, soarele se va arăta trecător, iar valorile termice se vor opri la 1 grad Celsius. Noaptea, în special în cartierele de la periferie, vor fi până la minus 9 grade.


Sursa: cotidianul.ro