Cât de afectat economic va fi Piteștiul din cauza coronavirusului?

Peste 45% din bugetul Piteștiului provine din transferuri din impozitul pe venit, 16% din impozitele și taxele pe proprietate, încasări care vor fi afectate de pandemia de coronavirus – acestea sunt estimări realizare de experții de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca. Potrivit acestora, în Argeș, în trimestrul II, vom avea o scădere a PIB-ului cu 16,6%. Fondurile europene, acestea ar fi colacul de salvare, susține deputatul USR, Ionuț Moșteanu. 

 

 Piteștiul, codaș la capitolul fonduri europene, tocmai când are mai mare nevoie de ele!


„Autoritățile locale nu au pârghia «deficitului», cum se întâmplă în cazul guvernului. Cheltuielile trebuie să se încadreze în veniturile anuale. Care este cea mai facilă sursă de finanțare, care nu presupune creșterea taxelor pentru piteșteni? Fondurile europene. Sunt vitale și trebuie să ne concentrăm pe atragerea lor. Piteștiul se află în coada clasamentului, într-un top al orașelor din România, privind atragerea de fonduri europene în cadrul exercițiului financiar 2014 - 2023.
Oradea a reușit să atragă peste 255 milioane de euro, Piteștiul doar 40 milioane de euro. Dar să nu ne comparăm cu Oradea, ci cu Turda, un oraș cu 44.000 de locuitori. Turda: 70 milioane de euro fonduri atrase - Pitești: 40 milioane de euro. Reșița, cu o populație de doar 55.000 de locuitori, a reușit să atragă de două ori mai mulți bani decât Piteștiul. Și exemplele pot continua!” - afirmă deputatul USR.