Castelul Bran, Corvinilor și  Sarmizegetusa - ÎNCHISE din cauza coronavirusului!

S-a tras zăvorul şi s-a pus lacătul pe Castelul Bran din Braşov. Monumentul este închis complet pentru turişti. Este o măsură fără precedent, dictată de pandemie. Asta în ciuda faptului că este un punct de mare interes turistic pe harta Europei, care atrage lunar chiar şi 70.000 de turişti.

”În urma deciziei de astăzi, 11 martie 2020, a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență din cadrul Guvernului României, Castelul Bran își va întrerupe activitatea cu publicul în perioada 12 – 31 martie 2020. Personalul cel mai expus riscului de contaminare a fost rugat să intre în carantină voluntar la domiciliu. Angajații care se vor afla la serviciu în acest interval au fost instruiți să respecte cu strictețe măsurile de prevenție deja stabilite. Lucrările de întreținere și cele de amenajare a noii expoziții vor continua conform progamului, cu speranța că ne vom redeschide porțile în cel mai scurt timp. Oamenii Castelului Bran urează sănătate, curaj și înțelepciune tuturor românilor!”, au scris reprezentanții Castelului Bran.


 Mai multe obiective se închid şi în Sibiu, iar în Salina Praid, din Harghita, accesul turiştilor va fi limitat. Turismul va fi afectat în Hunedoara, după ce au fost anunţate restricţii de vizitare a celor mai populare monumente istorice din judeţ. În Hunedoara, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca începând de joi, 12 martie, să închidă pentru public Muzeul Castelul Corvinilor, precum şi celelalte unităţi aflate în administrarea municipalităţii.

”Motivul îl reprezintă situaţia la nivel global şi naţional cu privire la infecţia cu coronavirus. Lucrările de reabilitare vor continua, recomandarea fiind de sistare a activităţilor cu publicul. Aşadar, accesul vizitatorilor nu mai este permis începând de joi, dar lucrările de reabilitare continuă”, a informat Primăria Hunedoara.

Cetatea Devei poate fi vizitată în această perioadă pe jos, pe la Poarta 1, a informat Primăria Deva. De asemenea, conducerea Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva a suspendat toate evenimentele culturale programate de către instituţie, în perioada 11 martie - 31 martie 2020. Din 12 martie, accesul publicului în instituţie este restricţionat pe o perioadă nedeterminată, incluzând şi închiderea expoziţiilor pentru publicul vizitator, la toate punctele din teritoriu.

Şi Sarmizegetusa Regia va fi închisă turiştilor, în perioada 12 martie – 22 martie. De asemenea, va fi închisă şi expoziţia „Inima Aurului Dacic”.

 


Sursa: click.ro, observator.tv