Casa cu structură metalică - Un proiect inteligent și ieftin!

Casele pe structuri metalice sunt relativ noi în România, însă în state precum SUA sau Australia astfel de proiecte sunt deja de tradiţie, înlocuind lemnul. Mai nou, însă, inclusiv în ţara noastră au apărut astfel de proiecte de case cu structură metalică.

Sursata.ro vă prezintă ce presupune o astfel de construcţie.
Pentru început, trebuie spus că toate casele care folosesc această tehnologie urmează în linii mare aceleaşi principii în baza cărora se construiesc şi casele cu structură pe lemn. O astfel de construcţie nu va arăta diferit faţă de cele clasice, deoarece atât pentru interior, cât şi pentru exterior vor fi folosite materiale tradiţionale. De regulă, la exterior se folosesc plăci prefabricate din OSB, împreună cu polistiren, dar Gold Profil – o companie din domeniu – spune că la exterior pot fi folosite chiar şi materialele tradiţionale, precum cărămida, piatra sau stucul.
Proiectele de case cu structură metalică se bazează în special pe oţel. Acesta este chiar şi cu 60-70% mai uşor decât lemnul şi conferă o rezistenţă sporită la cutremure, deoarece o structură uşoară implică daune mai puţine. Durata de viaţă pentru o astfel de construcţie este de 150 de ani în condiţii de exploatare normală.
Particularitatea acestei tehnologii este de a evita zidăria udă, motiv pentru care scad foarte mult timpii de execuţie. Astfel, timpul necesar ridicării unei astfel de case scade chiar şi cu 50-60%. 
Costurile realizării unei astfel de case poate ajunge să fie mai mic cu până la 35% faţă de casele din zidărie în condiţiile în care, datorită elementelor de oţel foarte rezistent. De asemenea, folosirea panourilor prefabricate în locul cărămizilor sau zidăriei clasice, duce mai departe la reducerea costurilor.


O casă pe structură metalică poate fi ridicată în scurt timp de Grupul TBM, care vă oferă următoarele avantaje:
Construim aceste case într-un timp foarte scurt, la un preț bun, care combină perfect calitatea și prețul, astfel încât rezultatul final satisface cerințele dumneavoastră. 
Avem toate echipamentele și forța de muncă necesare pentru a lucra la cele mai înalte standarde de calitate.
Precizia execuției construcției, atât din punct de vedere structural cât și arhitectural.
Greutatea unei asemenea case este mult mai mică, în comparație cu cea a unei construcții în regim clasic.
Acest lucru determină executarea unor fundații mai mici, izolate, care implica niste costuri mai mici. Costurile sunt mai mici în cazul construcțiilor cu deschideri mari.
Structura de rezistență nu afectează spațiul interior.
Nu exista pereți despărțitori cu rol portant, nici stalpi de beton în mijlocul casei.
Se intervine foarte usor în cazul în care beneficiarul doreste o fereastră în plus sau o ușă.
Durabilitatea, rezistența mare la acțiunile seismice si intemperii, uzura foarte mica în timp sunt alte cateva calități.
 

TBM Grup este singura companie argeșeană care crește constant, se dezvoltă pe tot mai multe domenii, poate găsi soluțiile cele mai eficiente, adaptându-se la cerințele unei piețe în continuă schimbare.
TMB s-a dezvoltat pe mai multe ramuri, serviciile sale acoperind un domeniu de activitate larg: Hale Metalice, Soluții de Iluminat LED și Case pe structură metalică.
Grija pentru mediu și pentru dorințele clienților a determinat echipa TBM să construiască schelete metalice pentru a avea un impact minim asupra mediului; să găsescă soluții curate și eficiente de iluminat și să ofere soluții profesionale pentru a avea clienți mulțumiți și parteneriate pe termen cât mai lung.
TBM se mândrește cu peste 360 de proiecte de succes atât în domeniul construcției de Hale metalice și a Caselor pe structură metalică, dar și în domeniul soluțiilor de iluminat economic LED.
Performanța și profesionalismul grupului TBM a fost răsplătit cu 10 premii în Industria de profil dar și în management.

Accesați AICI TBM Grup!