Casa Căsătorilor mai înghite 150.000 de euro din banii piteştenilor

În anul 2014, pentru a nu mai plăti chirie pentru fosta clădire în care funcţiona Casa Căsătoriilor, municipalitatea a luat decizia de a achiziţiona un imobil în centrul Piteştiului în care să mute serviciul de stare civilă, întreaga proprietate cuprinzând un teren de 468 mp şi o clădire în suprafaţă desfăşurată de 549,66 mp.
Astfel, după mai multe runde de negociere, a fost achiziţionată Vila Coandă, de la Camera de Comerţ şi Industrie Argeş, pentru suma de 500.000 de euro, iar investiţiile nu se opresc aici.

Chiar dacă imobilul abia fusese renovat, imediat primăria a alocat aproape 150.000 de euro pentru amenajări interioare, recompartimentare, dar şi reparaţii la acoperiş, lucrări care au durat în mod inexplicabil aproape doi ani. Acum, la începutul acestui an, municipalitatea şi-a propus să mai bage o dată mâna adânc în buget, alocând pentru acest an încă 150.000 de euro pentru lucrările exterioare.

„Mai avem de muncă până va fi gata. Acum am alocat bani pentru lucrările exterioare care sunt absolut necesare. Chiar dacă a fost reabilitată în trecut, nu s-a făcut cum trebuia, pentru că imobilul este unul de patrimoniu. În suma prinsă acum, vom da cu lavabilă, vom mai interveni pe unde mai este nevoie prin exterior, dar vom face lucrări şi în curtea exterioară”, a încercat să ne lămurească Laurenţiu Zidaru, viceprimarul municipiului Piteşti.

Sinceri să fim, nu prea ne-a convins, în condiţiile în care investiţiile în reabilitarea clădirii mai au puţin şi ajung la valoarea cu care a fost cumpărată. 

 

Sursa Saptamanalul Ancheta