CAS Argeș - concurs fără succes! Ambii candidați au fost respinși! | Sursa Ta

În cursul zilei de ieri, 6 mai, a avut loc proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director al Casei de Asigurări de Sănătate din 35 de judeţe, printre care și Argeș. 

Proba scrisă a concursului a avut loc în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti iar pentru șefia CAS Argeș s-au inscris doi candidați: Cristian Mitrofan, actualul director interimar si Marius Bălan, economist la Spitalul Valea Iașului.

Cei care se vor clasa pe primele locuri dar cu nota minimă 7, vor merge mai departe la proba finală a concursului, cea de interviu.

Rezultatul probei scrise s-a afișat astăzi, 7 mai, iar candidații din Argeș se pare că au fost respinși. 

Punctajele obținute de aceștia au fost de 24,15 și respectiv de 19,80, fără a se putea ști la acest moment care este punctajul aferent fiecărui candidat în condițiile în care identitatea este protejată conform regulilor desfășurale concursurilor de acest gen. 

Cert este că prin noțiunea acestor punctaje aceștia au fost respinși după proba examenului scris și nu vor merge mai departe. 

Cel mai probabil examenul pentru conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Argeș va fi reluat în aceste noi condiții.

Situatia din Arges nu este nici pe departe singulară. De altfel, fostul ministru al Sanatații, Vlad Voiculescu, a ținut să facă o prezentare succintă a tabloului general dupa examnul de ieri, (re)subliniind ideea că aceste concursuri avand ca obiect controlul asupra milioanelor de euro gestionati de CNAS ar fi stat, de fapt, in spatele demiterii sale si incurajand, in acelasi timp, speculatiile conform cărora Ministerul Sanatații (USR) a purces la epurarea politică a managerilor numiti de partenerii de la PNL.

Iata postarea fostului ministru:

„Tocmai s-au afișat rezultatele examenului național scris pentru casele județene de sănătate.

5 din 33 au promovat. 
Ca să promovezi trebuia notă de peste 7.

19 candidați au luat sub 5.
26 candidați au luat sub 6.

21 nu s-au prezentat la concurs.

Mai e mult până departe. 
Concursurile pe bune sunt însă un început bun.”

 

Update: 

În cursul nopții, domnul Cristian Mitrofan a transmis pe pagina personală de socializare un mesaj legat de rezultatul probei scrise al examenului susținut pentru conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Argeș. Acesta precizează că a fost un examen greu dar corect și felicită organizatorii și restul colegilor care au participat la acest concurs și bineînțeles concurenții care au trecut în etapa următoare: 

„A fost un examen foarte greu, dar corect și organizat ireproșabil. Felicitări organizatorilor pentru modul impecabil de desfășurare, dar și concurenților care au reușit sa treacă în etapa următoare, chiar dacă sunt foarte puțini. Cu atât mai mare le este meritul! 
Îi felicit și pe restul colegilor care au avut curajul să participe și le urez baftă mai multă data viitoare.

Chiar dacă nu am trecut de etapa a doua a concursului, sunt mulțumit pentru că am participat, acum am înțeles cum se desfășoară un concurs la acest nivel și știu că trebuie să mă pregătesc mult mai bine data viitoare. Important este că s-a dovedit clar ca nu contează aparteneța politică și că s-a participat la un examen cinstit.

Sunt sigur că vom reuși mai mulți data viitoare!

Pe cârcotași îi aștept să se înscrie dacă sunt așa buni. 

Toate cele bune vă doresc!”