Cartier în carantină totală, după zeci de cazuri COVID-19

Focar de coronavirus în judeţul Giurgiu. Un cartier întreg a fost pus sub carantină, după ce zeci de oameni au fost diagnosticați cu noul coronavirus. Aceștia au fost preluați de ambulanţe şi transportați la spitale din Giurgiu, Bucureşti şi Teleorman.

Cartierul Rudărie, din localitatea Prundu, județul Giurgiu, este în carantină totală. Măsura a fost luată deoarece, până acum, 32 de persoane care locuiesc aici au fost diagnosticate cu COVID-19. Ele au fost infectate de către un predicator care mergea în acest cartier pentru a face acte de caritate.

Mai mult, autoritățile au identificat un număr de 68 de contacți ai primului caz confirmat în comuna Prundu, iar dintre aceștia, până în prezent, au fost confirmați 32, 22 de persoane având rezultatul negativ, iar pentru 14 persoane rezultatul este în așteptare. 

Pentru persoanele confirmate pozitiv s-au găsit disponibile locuri de spitalizare la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, la Spitalul ”Victor Babeș” din București, la Spitalul Orășenesc Bolintin-Vale din jud. Giurgiu și la Spitalul Municipal ”Caritas” Roșiorii de Vede.


Sursa: realitatea.net