Cartelele prepay pot fi cumpărate, din nou, fără buletin

Cartelele prepay ar putea fi cumpărate de la 1 ianuarie 2020 tot fără buletin. Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvern în contextul tragediei de la Caracal a fost modificată în Parlament.

Parlamentarii din Comisia de Apărare au decis că Ordonanţa de Urgenţă încalcă o decizie a Curţii Constituţionale, prin care operatorii de telefonie mobilă nu ar avea dreptul de a reţine datele cu caracter personal. De altfel şi Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională din acelaşi motiv. O sesizare care însă nu a primit, deocamdată, un răspuns. Parlamentarii au venit, însă, cu o altă modificare. Mai exact, cei care dau apeluri false, în mod repetat, vor plăti cheltuielile de intervenție.

Au fost mărite şi amenzile pentru apelarea falsă a numărului de urgenţă 112. Minimul sancţiunii a fost majorat de la 500 la 1.500 de lei, iar maximul, de la 1.000 la 5.000.

Toate aceste modificări, însă, vor fi dezbătute și votate în plenul celor două camere ale Parlamentului, Senatul fiind camera decizională în acest caz. 


Sursa: observator.tv