Carrefour Piteşti îţi dă ulei de gătit la schimb pentru cel uzat

Pentru a încuraja reciclarea şi protecţia mediului, Carrefour a lansat un nou concept „Punem preţ pe plastic!” ce reuneşte un set de măsuri „verzi” menite să formeze o conduită de consum responsabil. De la 1 noiembrie, în hypermarketul Carrefour Piteşti, la fiecare 3 litri de ulei folosit se oferă, la schimb, 1 litru de ulei proaspăt, marca proprie, iar la 5 litri de ulei folosit, se primesc 2 litri de ulei proaspăt.

 

Organizaţia Respiră Verde va colecta și procesa uleiul folosit pentru a-l transforma în biocombustibil și alte derivate. Cei care nu ajung la hypermarketul din centrul comercial Jupiter City pot înmâna uleiul uzat shopperului care aduce cumpărăturile, prin aplicaţia Bringo. Pentru a beneficia de acest serviciu, utilizatorii vor trebui să anunţe livratorului intenţia de a preda ulei folosit, dar şi cantitatea predată, iar la înmânarea cumpărăturilor, va primi şi uleiul proaspăt, în schimbul celui uzat. 

 


După cum a  mai anunţat Carrefour, o altă măsură este introducerea pungii 100% biodegradabile la raioanele fructe-legume, măcelărie, pește, mezeluri, produse congelate vrac și mâncare pentru animale vrac, care va costa 0.1 lei bucata. Pungile de plastic vor fi complet eliminate din magazin, ceea ce va însemna o reducere a unui consum lunar de 6 milioane de pungi. Tot pentru a susţine reciclarea şi refolosirea, clienţii vor putea veni în magazine cu propriile caserole, în care să îşi pună produsele achiziţionate de la raioanele de gastronomie, mezeluri-brânzeturi-măsline, brutărie-patiserie-cofetărie, măcelărie, pește. 

 

Sursa: saptamanalul ancheta