CARREFOUR, KAUFLAND ȘI CORA RISCĂ AMENZI USTURĂTOARE

CARREFOUR, KAUFLAND ȘI CORA RISCĂ AMENZI USTURĂTOARE. Cei trei retaileri sunt bănuiți de înțelegeri în ceea ce privește organizarea promoţiilor.

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat că până la sfârșitul anului acesta se va finaliza o anchetă demarată acum doi ani care vizează Carrefour, Cora şi Kaufland.

CITEȘTE ȘI ... S-a inventat un alt tip de hot dog

Cei trei retaileri sunt suspecți de înţelegeri anticoncurenţiale asupra modului de organizare a promoţiilor. Dacă faptele se probează, supermarketurile riscă amenzi între 2 şi 4% din cifra de afaceri:„Suspiciunea noastră este că, în cazul promoţiilor, modul cum acestea se organizau face să fie redusă concurenţa. Pe de o parte, se încearcă obţinerea de exclusivităţi în cazul promoţiilor: când ai o promoţie în magazin să nu aibă şi alţii, ceea ce înseamnă că preţul nu poate să scadă în egală măsură în alte magazine. Pe de altă parte, se pun anumite limite: cât de mult pot să scadă preţurile în cadrul promoţiilor. E o investigaţie în derulare care se va finaliza, cred, la sfârşitul acestui an. Dacă se constată încălcarea legii, evident, sancţiunile vor fi mari, pentru că sunt companii foarte mari. Nivelul de plecare este de gravitate medie, ceea ce înseamnă între 2 şi 4 % din cifra de afaceri“, a declarat, pentru Ziarul Financiar Bogdan Chiriţoiu.