Care sunt principalele argumente pentru a dota bucataria cu un cuptor cu convectie?

Fiecare dintre noi apreciem o mancare gatita excelent si fie ca suntem extrem de pretentiosi sau mai putin cunoscatori in ale artei culinare, cu siguranta vom putea face diferenta intre un preparat care a beneficiat de cele mai bune conditii de prelucrare termica si un altul lipsit de acest avantaj. Iar aceasta diferenta o poate furniza in avantajul sau un cuptor cu convectie, care este de nelipsit in orice unitate de alimentatie publica,  fie pensiune, patiserie sau restaurant cu pretentii, datorita beneficiilor sale certe. 


Astfel, ContiGrup ofera cuptoare cu convectie si aburi intr-o gama diversa, astfel incat fie ca este vorba despre o afacere in acest domeniu, fie ca este vorba despre dorinta de a ne dota propria bucatarie la standarde profesioniste, exista variante pentru fiecare preferinta. Astfel, cuptoarele cu convectie, gratie ventilatorului sau a mai multor ventilatoare cu care sunt echipate, controleaza aerul cald din interior si il distribuie in mod uniform in jurul si peste preparatele supuse gatirii, iar rezultatul este unul cu adevarat spectaculos. 


Gratie acestui sistem modern, fiecare mancare gatita cu ajutorul cuptorului cu convectie isi pastreaza intacte savoarea, textura apetisanta, toti nutrientii, vitaminele, sunt foarte suculente si fragede. Iar toate aceste insusiri inseamna, intr-o descriere cat mai succinta, o alimentatie sanatoasa. De asemenea, cuptoarele cu convectie asigura o economie in ceea ce priveste utilizarea uleiului, evident si in avantajul sanatatii noastre, dar fara a diminua savoarea, iar timpul gatirii efective este unul mult redus. 


Totodata, datorita echipamentului sau performant, cuptorul cu convectie asigura eliminarea totala a acelor situatii neplacute cand mancarea se arde sau se prinde de vasul in care este preparata. Un alt avantaj deosebit al acestor echipamente performante este si cel referitor la posibilitatea de a gati in acelasi timp mai multe feluri de mancare, accesand functiile panoului grafic. Gatirea lor simultana nu va afecta calitatea niciuneia dintre retete, mirosurile si aromele acestora neamestecandu-se. 


Nici in ceea ce priveste curatirea cuptorului cu convectie nu vom intampina dificultati, pentru ca, de fapt, este vorba despre o operatiune extrem de simpla si de scurta durata.