Care sunt cei mai inteligenți câini din lume

Charmy.ro este un portal unde aveți șansa de a putea afla informații utile despre o mulțime de rase de câini. Ulterior, pe seama celor aflate, puteți ca să luați în familie un cățel potrivit, în raport de ceea ce vă doriți cu adevărat, ținând cont și de cele citite online.
Orice s-a spune, unul dintre principalele criterii de alegere ale unui animal de companie, în afară de aspectul său, este inteligența.

Unele rase de câini au un I.Q. peste medie

Nimeni nu își dorește un cățel prostănac de care să se râdă cu gura până la urechi de gafele pe care le face, ci unul ager la minte, care pricepe rapid ceea ce îi spui și reacționează în consecință.

Unele rase de câini sunt mai deștepte decât altele, specialiștii au decretat de mult aceste lucruri, dar, ca și la oameni, nivelul I.Q.-ului canin diferă nu doar în funcție de rasă, ci și de la un exemplar la altul.

Singura cale de a lua acasă un viitor Einstein al câinilor este aceea de a te opri mai întâi la o rasă cu inteligența peste medie, iar mai apoi, văzând mai mulți reprezentanți ai acesteia (chiar dacă este vorba de puiuți), să le testezi deșteptăciunea nativă, pe care mai apoi, în mod obligatoriu, urmează ca să te preocupi tu însuți spre a o dezvolta.

Acum, ca să vorbim cinstit, există printre proprietarii de câini părerea că nu există câine prost, ci doar stăpân idiot. Nu de alta, dar orice câine ajunge ca să își imite după o vreme stăpânul în familia căruia trăiește, nu-i așa?

Există pe lumea asta cercetători care au făcut studii de psihologia canină, mai ales în America de Nord.

Instinctul, adaptarea și capacitatea de a asimila noi cunoștințe sunt elemente esențiale în aprecierea gradului de inteligență al unui câine.

Border Collie sau ciobănescul australian este cel mai deştept căţel, spun cercetătorii. Dar nu e singurul câine isteț de pe lumea asta. Există o mulțime de rase canine ce uimesc prin agerimea lor fantastică.

Principalul criteriu pe baza căruia se stabilește inteligența unei rase de câini

Un câine deștept învaţă noile comenzi în mai puţin de 5 repetiţii și ascultă prima comandă 95% din timp sau chiar mai mult.

Topul raselor de căini cu un I.Q peste medie include:

 Border Collie;
 Poodle;
 German Shepherd;
 Golden Retriever;
 Doberman Pinscher.

Pe portalul Charmy.ro o să puteți citi despre fiecare dintre aceste rase, o să puteți să vedeți inclusiv cum arată reprezentanții fiecăreia dintre ele și o să știți cam la ce vă puteți aștepta când o să aveți curajul de a vă lua un câine de o inteligență sclipitoare, care de multe ori s-ar putea chiar să vă pună în dificultate prin comportamentul lui surprinzător de isteț.