Caravana Siguranței Rutiere: instructorii Academiei Titi Aur pregătesc 130 de conducători auto, cu sprijinul Holcim România

Pe 24 mai, Asociația Like Bucharest și Holcim România au desfășurat Caravana Siguranței Rutiere, un proiect în vederea conștientizării pericolelor din trafic.
În cadrul caravanei, 130 de șoferi vor beneficia de cursuri teoretice și simulări de conducere preventivă din partea instructorilor Academiei Titi Aur.

În anul 2017, în fiecare zi, s-au produs la nivel național, în medie, câte 85 de accidente rutiere soldate cu victime, 23 dintre acestea având consecințe grave, iar zilnic și-au pierdut viața în accidente rutiere câte 5 persoane, 22 au fost rănite grav, iar 87 au fost rănite ușor. 
Caravana Siguranței Rutiere este organizată în contextul Zilelor Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă, campanie realizată în cadrul Holcim România pentru al treilea an consecutiv.
„Siguranța rutieră este o prioritate atât la nivel de grup, cât și la nivelul operațiunilor locale și punem accent în special pe prevenția evenimentelor, precum și pe instruirea angajaților și a partenerilor noștri. Acționăm consecvent în această direcție, iar rezultatele sunt pe măsură: în 2017 șoferii companiilor de transport partenere Holcim au parcurs 26 de milioane de kilometri la nivel național fără incidente majore. Este un rezultat mai mult decât bun, dacă luăm în considerare și nivelul la care se află infrastructura națională”, a declarat Mădălina Gogorici, Manager Sănătate și Securitate în Muncă Holcim România.
În acest an, campania de educație rutieră cuprinde două componente principale, respectiv Caravana Siguranței Rutiere - demarată în această săptămână în patru locații: Aleșd, Câmpulung, Turda și București, și o cercetare de piață cu scopul de a determina percepția șoferilor români asupra siguranței rutiere la nivel național.