Carantina doar pe foaie. Ei umblau haihui

În ultimele 48 de ore, peste 3.000 de persoane și peste 600 de autovehicule, din care 264 de mijloace de transport persoane, au fost controlate de polițiști. De asemenea, 307 societăți, din 324 de locaţii, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. 

CITEȘTE ȘI ... Soțul - găsit mort în casă. Soția - resuscitată îndelung de către medici

Au fost organizate câte 30 de acțiuni punctuale în fiecare zi (din care 54 de acțiuni independente ale polițiștilor, 4 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și 2 acțiuni cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, sălile de jocuri de noroc, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

CITEȘTE ȘI  ... Testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV pentru argeșence!
    
În cadrul acestora, au fost identificate şi sancţionate 3 persoane care nu au respectat măsura carantinării la adresa declarată, precum şi 57 de persoane care nu au respectat interdicţia deplasării  în intervalul 23:00-05:00. 

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 479 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 68.000 de lei, astfel:
-419 sancțiuni, în valoare totală de 52.750 de lei, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-57 de sancțiuni, în valoare totală de 12.250 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00);
-3 sancțiuni, în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii izolării/carantinei la adresa declarată;

CITEȘTE ȘI ... Din cauza pandemiei, a crescut stocul de dosare, dar şi sumele alocate investiţiilor în IT


Au părăsit adresele declarate pentru izolare/carantină


Vineri, în jurul orei 18:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ştefăneşti, care desfăşurau acţiuni de verificare a respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, au depistat o femeie de 30 de ani, din Ştefăneşti, care figura în carantină la adresa declarată, de pe raza aceleiași localități. 
În urma celor constatate, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş. 


•    

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, au identificat un bărbat de 27 de ani, din Curtea de Argeș, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din aceeaşi localitate.
În urma celor constatate, cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.


•    

Poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, au identificat un tânăr de 19 ani, din Sălătrucu, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din aceeaşi localitate.
În urma celor constatate, cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.