Capsula hiperbară – soluția pentru recuperarea post COVID! Oxigenarea plămânilor la o presiune mai mare decât cea atmosferică!

Ai avut COVID 19? Aparat de recuperare pulmonară unic în regiune – adus la Pitești!

Din nefericire, numărul persoanelor infectate cu COVID 19 crește săptămânal, iar pentru mulți dintre cei care au trecut prin boală recuperarea se anunță un proces lung și anevoios. În cele mai multe cazuri, afectarea pulmonară este îngrijorătoare, iar refacerea organelor vătămate de virus trebuie tratată ca o prioritate pentru e evita consecințele ulterioare.

Contracararea sechelelor cauzate de COVID-19 în cazul pacienților care au fost infectați și vindecați se poate realiza printr-o metodă de tratament de recuperare pulmonară non-invazivă, fără efecte secundare, dar – din păcate – foarte rară în peisajul clinic din România. Este vorba de recuperarea prin oxigenoterapie hiperbară – un aliat catalogat de medici ca fiind extrem de eficient în lupta cu sechelele pulmonare și nu numai.

 

Vestea bună în acest context este faptul că în Argeș a fost adus primul aparat de gen din regiune, la nivelul Centrului Hiperbar şi Kinetoterapie, deschis în Pitești, în zona Gării (B-dul Republicii, nr. 212).

În cadrul aceluiași centru, sunt asigurate servicii medicale de kinetoterapie, o altă procedură recomandată cu tărie celor care se recuperează după infecția SARS COVID 19.

 

# Vindecare accelerată prin oxigenare hiperbară

 

Capsula hiperbară are o utilitate medicală pe o paletă amplă de afecțiuni, prioritare fiind în această perioadă cele de natură pulmonară. În terapia cu oxigen în mediu hiperbar, pacientul respiră oxigen pur la o presiune mai mare decât presiunea atmosferică. Acest tratament permite creşterea cantităţii de oxigen care circulă prin corp şi facilitează dizolvarea oxigenului direct în plasmă. Efectul terapiei este acela că organismul devine hiperoxigenat. Respirarea oxigenului pur sub presiune măreşte abilitatea corpului de a se vindeca.

Oxigenoterapia are numeroase aplicaţii:

►facilitează difuzia oxigenului către țesuturile lezate sau care nu sunt suficient vascularizate, prin intermediul lichidelor corporale, stimulând vindecarea lor;

►stimulează neovascularizarea – formarea de noi vase de sânge – procese numite angiogeneză și vasculogeneză;

► ajută la reducerea rapidă a inflamației și edemului;

►stimulează producția naturală de celule stem cu cca 800% , care ajută la refacerea țesuturilor organelor afectate și accelerează procesul de vindecare;

►îmbunătățește sistemul imunitar prin activarea limfocitelor pentru a lupta împotriva infecțiilor produse de viruși și bacterii aerobe și anaerobe;

►stimulează osteogeneza și reduce foarte mult timpul de vindecare a fracturilor și traumatismelor aparatului osteoarticular;

►stimulează oxigenarea celulară și reduce stresul oxidativ;

►efect antibactericid – studiile și cazurile tratate recomandă oxigenoterapia hiperbară ca fiind unica terapie eficientă în cazul bacteriilor polirezistente.

Capsula hiperbară folosită este de ultimă generaţie şi are certificare Europeană. Ședințele de oxigenoterapie hiperbară sunt confortabile și tot ce pacientul trebuie să facă este să respire oxigen pur în interiorul camerei cu presiune atmosferică scăzută.Utilizată ca tratament complementar, oxigenoterapia hiperbară este destinată pacienților de toate vârstele, fiind una dintre cele mai eficiente și 100% naturale metode de a reduce inflamația, de a promova vindecarea sechelelor și de a crește performanțele fizice și cognitive.

 

# Dr. Bogdan Marțian: Modalitățile de combatere ale consecințelor ar trebui să se refere în primă instanță la creșterea capacității organismului de a transporta oxigen, bunăoară oxigenoterapia!

 

Dr Bogdan Marțian, șeful Clinii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat modul în care - prin infecția cu SARS COV 2 - plămânii devin „victime”, nu sunt neapărat prima țintă (sursa: DC News):

„Modalitatea prin care acest virus atacă este cuplarea de eritrocite (deci celulele roșii), pe care le împiedică să-și mai oxigeneze hemoglobina. Și în felul acesta, organismul începe să funcționeze în hipoxie. Or, hipoxia avansată, severă, adică lipsa unei mari cantități de oxigen din celule, declanșează o reacție în lanț, în cascadă, din partea organismului. Și prima modalitate prin care organismul încearcă să recupereze în fața acestei agresiuni, în fața hipoxiei, să se adapteze la hipoxie, este să își mărească numărul de eritrocite.

 

CITITI ȘI... Ai nevoie de kinetoterapie în Pitești? Centrul de oxigenare hiperbară s-a deschis!

 

Acestea vor fi după aceea atacate de către virus, și atunci organismul apelează la a doua linie de răspuns, ca să crească capacitatea plămânului de a face schimbul de oxigen între hematii și țesuturi, moment în care plămânul poate fi depășit ca funcție. Se declanșează și în plămân reacție inflamatorie, și se declanșează această insuficiență respiratorie severă, acest ARDS (Sindromul de insuficiență respiratorie acută, n.r.), care a mai fost observat și în SARS-Cov-1 și în MERS, e o altă formă de insuficiență respiratorie dezvoltată în Orientul Mijlociu tot de un virus asemănător. Prin urmare, conform acestui cercetător, plămânul nu ar fi o cauză, ci o victimă, iar modalitățile de combatere ale consecințelor infecției simptomatice cu SARS-Cov-2, COVID-19 e boala, ar trebui să se refere în primă instanță la creșterea capacității organismului de a transporta oxigen, bunăoară oxigenoterapie”, a explicat dr. Bogdan Marțian mecanismul.

“O soluție ar putea fi camerele hiperbare, care sunt o formă alopată de tratament ce implică respirarea de oxigen pur într-o camera sau o capsulă presurizată. Sunt dispozitive care se folosesc, spre exemplu, la scafandrii, atunci când suferă de hipoxie. Din păcate, însă, nu suficiente astfel de dispozitive medicale”, arată medicul.

 

# Avantajele generale ale oxigenoterpiei

 

Oxigenoterapia hiperbară este utilizată cu succes în domeniul medical pentru tratarea următoarelor afecţiuni:

► afecţiuni ale pielii şi ţesuturilor moi (arsuri, degerături, infecţii cutanate, gangrenă, varice etc.)

►afecţiuni ale sistemului osteoarticular şi muscular (traumatisme, osteite, osteomelită, artroze, discopatii etc.)

►afecţiuni ale aparatului respirator (intoxicaţii, stop cardiorespirator, edem pulmonar etc.)

►afecţiuni ale aparatului circulator (accident vascular cerebral, hemoragii, arterite etc.)

►afecţiuni ale aparatului digestiv (parodontoză, colită ulceroasă, ficat bolnav, hemoroizi etc.)

►afecţiuni ale aparatului renal (cistită de iradiere, nefropatie diabetică)

►afecţiuni ale sistemului nervos central (edem cerebral, meningită, meningoencefalită etc.)

►afecţiuni ale sistemului nervos periferic (tulburări de gust şi miros, paralizie facială etc.)

►afecţiuni ORL (otite, osteomastoidite, hipoacuzie acută, vertij etc.)

Oxigenoterapia hiperbară este folosită ca adjuvant în tratamentul cancerului, terapia durerii, tratarea dependenţelor, tratatea disfuncţiei erectile.

 

Capsula hiperbară din regiunea noastră este accesibilă la Centrul Hiperbar şi Kinetoterapie Piteşti

Adresa: B-dul Republicii, nr. 212, bloc 212, scara D, parter (parcarea mare de la McDonald's gară).
De luni până vineri, în intervalul 9.00 - 18.00, numai cu programare.
Telefon pentru detalii si programări: 0727348969