Capodopera „Doctor Jivago”, la Cinematograful „București”

Întrucât sâmbătă, 31 august 2019, de la ora 18.00, la Centrul Multifuncțional va avea loc spectacolul dedicat Zilei Limbii Române, organizat de Primăria Municipiului Pitești prin Centrul Cultural Pitești, nu vom difuza film la Cinematograful „București”.
    Duminică, 1 septembrie 2019, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” vom difuza filmul „Doctor Jivago”. Regia îi aparține lui David Lean, în rolurile principale fiind Omar Sharif și Julie Christie.
    Un cineast inegalabil, un roman fascinant și un film de referință. Regizorul David Lean ne oferă o ecranizare impresionantă a celestului roman omonim de Boris Pasternak despre drama a doi îndrăgostiți din timpul Războiului Civil Rus. Imaginile memorabile abundă în acest film: revoluția de pe străzi, incursiunea infanteriei în „No Man’s Land”, trenul care merge prin Urali sau casa înconjurată de gheață. Omar Sharif îl interpretează pe Dr. Jivago, iar Julie Christie o interpretează pe Lara, femeia care devine muza, iubita și rațiunea lui de a trăi. Va reuși iubirea lor născută într-un moment de crepuscul să  supraviețuiască tumultului acelor vremuri? Cu o coloană sonoră emoționantă,  compusă de Maurice Jarre (care a primit una dintre cele cinci nominalizari ale filmului la Premiile Academiei) și beneficiind de prestații actoricești impresionante, „Doctor Jivago” este o adevărată minune a celei de-a șaptea arte.
        Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.