Dacia confirmă cazurile îmbolnaviri! Prefectul: E greu de estimat numărul!

Update, 15 iulie 2020

Referitor la situația Uzinei Dacia Mioveni, a numărului mare de persoane infectate cu coronavirus , Prefectul Emanuel Soare , în cursul zilei de astăzi, a precizat următoarele :

,, Am vorbit cu conducerea uzinei Dacia. Nu avem in acest moment o situatie exacta a numarului cazurilor confirmate. Dumnealor au activitatea si responsabilitatile impartite in patru fabrici separate. Nu este afectata activitatea din uzina in acest moment. Au luat decizia de a schimba modul in care se ofera masa de pranz pentru limitarea riscurilor de raspandire a virusului.  In uzina se iau cele mai bune masuri de protectie a lucratorilor. Infectarea anumtor persoane s-a facut, cel mai probabil, in afara uzinei, in contextul raspandirii comunitare a virusului. ,,

 

Breaking News! Focar la cantina de la Uzina Dacia! 

Mai multe informatii aparute înca de ieri se confirma la aceasta ora. Conform acestora, un numar important de persoane care lucreaza la nivelul cantinei au fost decoperite ca fiind pozitive la infectarea cu virusul COVID 19, motiv pentru care s-a luat decizia inchiderii cantinei. De asemenea, conform unor informatii neconfirmate inca oficial de reprezentantii unitatii, cazurile pozitive nu se  gasesc doar la cantina, ci si printre angajatii din procesul de productie. 

Cifra totala avansata in mediul medical este de aproximativ 100 de angajati depistati ca fiind pozitivi in ultima perioada. Era, de altfel, aproape imposibila protectia totala a uzinei in contextul valului de contaminare comunitara din judetul nostru.  Dacia se pregateste de remont, ceea ce poate constitui, una peste alta, o sansa de oprire a raspandirii in masa a virusului.