Caniculă şi fenomene meteo PERICULOASE! Prognoza specialiştilor pentru luna AUGUST

Temperaturile medii lunare se vor mentine peste normele climatologice in sudul, sudestul si vestul tarii si vor fi apropiate de normal in rest. Precipitatiile totale lunare vor fi deficitare in cea mai mare parte a tarii, iar cantitatile cele mai scazute s-ar putea consemna in regiunile sudice, estice si vestice.

"Vara anului 2017 va fi punctată de fenomene extreme frecvente, cu valuri de căldură şi ploi torenţiale care ar putea produce inundaţii pe spaţii restrânse", a explicat recent Gabriela Băncilă, şef centru naţional de prognoză în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, potrivit România TV.

"În august vor fi temperaturi atât de mari şi pe perioade lungi, încât cu siguranţă vom avea furtuni. S-au făcut statistici, poţi să ai 40 de litri într-o singură zi şi e secetă, că restul lunii nu mai plouă deloc, lucrurile astea s-au demonstrat... Când vezi harta de prognoză pentru la vară, te apucă frica la cum arată. Dacă te uiţi la hărţile pentru iulie şi august, te apucă frica... sunt estimări, dar anul trecut s-au potrivit şi în alţi ani, au probabilitate de 70%... Când ai prognoză cu temperaturi foarte mari, e de aşteptat ca furtunile să fie şi mai violente, toată cantitatea de precipitaţii dintr-o lună se descarcă într-o zi sau în câteva ore", a declarat Ion Sandu, şeful societăţii Meteo.

Sursa:stiripesurse.ro