Candidații USR PLUS la Europarlamentare vin în Argeș

Miercuri, 22 mai, începând cu ora 12:30, reprezentanții Alianței 2020 USR PLUS vor susține o conferință de presă la sediul USR Argeș.

Vor fi prezenți Dan Barna, președinte USR și Vlad Voiculescu, membru al Biroului Național PLUS și coordonator al campaniei electorale, dar și candidații Alianței 2020 USR PLUS la alegerile Europarlamentare Ramona Strugariu (PLUS), George Țăranu (USR), Alin Mituța (PLUS), Alexandru Vărzaru (USR).

Aceștia vor vorbi despre importanța alegerilor din 26 mai pentru viitorul european al României și despre proiectele pe care Alianța 2020 USR PLUS le va susține în Parlamentul European.

Ramona Strugariu

Ramona Strugariu este licențiată în drept a Universității Al. I. Cuza din Iași și are o diplomă de master în drept european. S-a implicat în numeroase activități de voluntariat în țară și peste hotare, a fost manager de proiect și consilier juridic la Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare. A fost șefa de cabinet și consilierul unui eurodeputat român la Bruxelles. S-a înscris pe lista candidaților la europarlamentare fiind convinsă că numai o echipă activă, implicată, informată și profesionistă poate juca un rol fundamental în creșterea importanței și puterii decizionale a României în UE. Dacă va reprezenta interesele cetățenilor în Parlamentul European, va avea următoarele priorități: statul de drept, justiția, lupta anticorupție în România și în UE, independența presei, intrarea României în Schengen și susținerea ei tehnică și financiară pentru funcționarea noastră optimă în acest spațiu, mecanisme de gestiune și control pentru banii publici europeni.

George Țăranu

George Țăranu este de profesie inginer constructor și predă, în calitate de cadru didactic universitar și șef de lucrări, studenților de la Facultatea de Construcții și Instalații din cadrul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași. Are studii doctorale și postdoctorale în inginerie civilă. Și-a depus candidatura la alegerile europarlamentare considerând că are priceperea și experiența potrivită pentru a realiza o bună parte dintre proiectele necesare dezvoltării României. În calitate de europarlamentar, ar urma să susțină soluții noi privind acordarea fondurilor europene la nivel regional, în scopul dezvoltării infrastructurii de transport și a unităților de învățământ din România.

Alin Mituța

Absolvent al unui master de studii europene la Sciences Po din Paris, Alin Mituța a lucrat timp de zece ani în trei instituții europene, revenind în România pentru a fi directorul de cabinet al prim-ministrului Dacian Cioloș. Este co-fondator și director executiv al Platformei
100. Motivul candidaturii sale la alegerile europarlamentare este simplu: „de nervi”. De nervi că actuala guvernare împinge România către prăpastie și către marginea Europei. Alin consideră că fiecare dintre noi trebuie să se ocupe de bunul mers al societății și să își pună experiența la dispoziția alegătorilor. La Bruxelles și-ar dori să urmărească trei mari priorități: sprijinirea creării unui sistem de sănătate performant în România, susținerea societății civile din țara noastră și protejarea statului de drept, care este nu doar un garant al democrației, ci și esențial pentru continuarea participării țării noastre la proiectul european.

Alexandru Vărzaru

Este piteștean de origine, stabilit în Timișoara. Pe lângă studiile de relații internaționale și un master de dezvoltare durabilă, Alexandru Vărzaru a lucrat în cadrul numeroaselor proiecte internaționale oferite de Uniunea Europeană pentru tineret. Are un stagiu la Parlamentul European, a contribuit la consolidarea relației USR cu En Marche, semnând și un apel de implicare a tinerilor în alegerile europarlamentare. Vorbește cinci limbi străine. A decis să candideze la alegerile europarlamentare din pasiune pentru proiectul european, pentru îndeplinirea idealului pentru care s-a murit la Revoluție: o Românie cu adevărat democratică, demnă, cu adevărat europeană. Crede în clasa politică care înțelege că reprezentarea cetățenilor este o onoare și o responsabilitate. În programul său pentru europarlamentare, urgența o reprezintă intrarea României în Schengen, apoi ridicarea vizelor pentru călătoriile românilor în SUA și reformarea programului Erasmus+, pentru ca mai mulți tineri români să aibă șansa de a studia și a se forma în Europa.