Când vă puteți înscrie copilul în clasa pregătitoare?

Numărul de clase pregătitoare pentru anul şcolar 2017-2018 va fi afişat pe 22 februarie, potrivit metodologiei de înscriere în învăţământul primar pus în dezbatere, joi, de Ministerul Educaţiei.
Totodată, părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani până la 1 august au obligaţia de a-i înscrie la clasa pregătitoare.
Calendarul înscrierii la clasa pregătitoare
Pe 22 februarie se vor afişa circumscripţiile şcolare şi planul de şcolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate fiecărei unităţi de învăţământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, şi pe site-ul inspectoratului şcolar.
Tot în această zi, va fi afişat programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinţi.
Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor se va realiza până pe 14 martie.
Între 23 februarie — 2 martie se va organiza în fiecare unitate de învăţământ "Ziua porţilor deschise", în care părinţii şi copiii pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ.
Potrivit proiectului, între 27 februarie şi 16 martie se vor completa de către părinţi, online sau la unitatea de învăţământ, cererile tip de înscriere.
Tot în această perioadă, se va face şi validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul 8,00 — 20,00, respectiv sâmbătă, între 9,00 — 13,00.

CITEȘTE ȘI ... 2017: Ce posturi TV sunt obligatoriu pe rețelele de cablu


Între 18 — 21 martie se vor procesa la unităţile de învăţământ informaţiile din cererile-tip de înscriere.
Pe 22 martie se vor face procesarea de către Comisia naţională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice, şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea în şcoala de circumscripţie.
Totodată, proiectul prevede că între 22 — 23 martie se va face afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar şi al unităţilor de învăţământ a candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă.

CITEȘTE ȘI ... Fotbalistul argeșean, Gabi Enache, despre scandalul cu soția sa: „Sunt oripilat și scârbit”


Între 24 — 30 martie se vor depune cereri-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a două, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.
Afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare are ca termen data de 6 aprilie.
Acelaşi proiect prevede că între 7 şi 13 aprilie se fac centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.