Când se vor reîntoarce elevii la școală. Data vehiculată de Ministrul Educației

Școlile nu se vor redeschide pe 11 ianuarie, data programată în calendarul anului școlar, spune Ministrul Educației.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu susține că este prea devreme, 11 ianuarie fiind termenul stabilit cu multe luni în urmă. Acesta a mai precizat că își dorește ca elevii să revină în bănci cât mai repede posibil, în măsura în care situația epidemiologică o va permite.

”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. (...) Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″.

Este vehiculată data de 8 februarie, ca un “plan” pe care ministrul Sorin Cîmpeanu l-ar avea pentru redeschiderea școlilor. Dacă școala s-ar redeschide fizic abia în februarie, pe 11 ianuarie elevii ar începe școala tot în format online.

“Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie”.

Sursa: Digi24