Când pică Black Friday în 2019 în România

În România și în toată lumea Black Friday (Vinerea Neagră) pică pe 22 noiembrie 2019. În realitate, nu este doar o singură zi, ci o perioadă care poate depăși o săptămână, timp în care magazinele online dar și offline vor avea reduceri la mai toate produsele.
De Black Friday se vând, de obicei, electrocasnice, electronice (smartphone, tablete, laptop-uri, smartwatch-uri), cosmetice, produse de îngrijire, dar reduceri vor fi și la mașini, asigurări, credite, imobiliare, mobilă, produse de bricolaj sau diverse abonamente la servicii. Lista de reduceri Black Friday 2029 cuprinde și restaurante sau saloane de înfrumusețare.

 

 


Black Friday 2020 eMag


În 2018, ziua oficială de Black Friday în România a fost stabilită pentru vineri, pe 23 noiembrie. Retailer-ul eMag, însă, a dat drumul la reduceri încă pe 16 noiembrie.
Cel mai probabil, Black Friday 2019 eMag va începe pe 15 noiembrie 2019.

Anul trecut la eMag au fost incluse în promoție peste 3.000.000 de produse, cărora li s-au adăugat oferte speciale de la 6.100 de parteneri din Marketplace. Printre acestea s-au numărat bilete de avion și la festivaluri, pachete turistice, servicii de înfrumusețare, ceasuri de lux sau metale prețioase.
În 2018, eMag a avut 9.5 milioane de vizite concretizate în 227 ani, 341 zile, 16 ore petrecute de clienți pe site-ul eMAG. Doar în primele cinci secunde numărul de comenzi a fost de 21.170.

 

 


De unde a pornit Black Friday


Black Friday (Vinerea Neagră) este un nume informal dat primei zile de vineri de după Thanksgiving Day (Ziua Recunoștinței), o sărbătoare cu lungă tradiție în Statele Unite. Anul acesta, Ziua Recunoștinței va pica joi, 28 noiembrie 2019, deci data pentru Black Friday ar trebui să fie 29 noiembrie.

Magazinele online vor da drumul la reduceri, însă, chiar și cu două săptămâni mai devreme.

Sursa: observator.tv