Canalizarea nu este groapa de gunoi a orașului!

S.Ed.C Mioveni desfășoară, în această perioadă, o campanie de conștientizare cu privire la efectele neplăcute și uneori chiar grave, care apar ca urmare a deversării unor deșeuri menajere sau de altă natură, în rețeaua de canalizare.

Efectuând periodic lucrări de întreținere a sistemului de canalizare, angajații S.Ed.C. Mioveni au constatat diverse probleme cauzate de gunoiul aruncat în canalizare, care împiedică buna funcționare a sistemelor de canalizare și preluare a apelor uzate.

CITEȘTE ȘI ... VIDEO CUTREMURĂTOR! Copil spulberat de o mașină, în timp ce părinții își făceau un selfie

Pentru desfundarea și spălarea conductelor de transport a apelor uzate este necesară o importantă resursă umană și materială, iar în cazul deșeurilor pe bază de uleiuri sau chimicale este necesară o cheltuială mai mare cu epurarea apelor.
Blocarea scurgerii apei uzate duce la înfundarea reţelelor interioare şi are drept consecinţă refularea apei uzate şi inundarea imobilelor, ceea ce duce la pagube însemnate.
Astfel, S.Ed.C Mioveni vă aduce la cunoștință regula: să nu confundăm canalizarea cu un coș de gunoi!

Câteva reguli pentru a beneficia de un sistem de canalizare care să respecte toate standardele în vigoare:

· este interzisă aruncarea în reţeaua de canalizare a substanţelor şi obiectelor periculoase pentru om şi mediu: obiecte solide sau tăioase, materiale textile, resturi vegetale, medicamente, produse cosmetice şi de igienă personală, resturi menajere (gunoi sau grăsimi arse folosite în bucătărie);
· este interzisă aruncarea în reţeaua de canalizare a produselor chimice şi toxice (vopsea, ulei, cerneală, detergenţi, diluanţi, substanţe de laborator, pesticide, insecticide, otrăvuri contra rozătoarelor, produse petroliere etc.);
· nu blocaţi accesul la gurile de scurgere şi căminele de vizitare. În timpul unei ploi abundente, o maşină parcată în dreptul gurilor de scurgere blochează scurgerea apei şi poate provoca inundarea zonei.