Câmpulung-butoi cu pulbere! Se impune carantina pentru Godeni!

O explozie a numărului de cazuri (de la 14 ieri la 25 azi) confirmă cel mai negru scenariu al specialiștilor din sistemul de sănătate argeșean: zona Câmpulung se transformă rapid într-un focar cu epicentrul la Godeni. Ultimele 13 îmbolnaviri confirmare (04 aprilie și 05 aprilie) provin din această zona, dupa ce - anterior - alte trei cazuri erau bifate tot acolo. Pacientul zero pare să fie un șofer care face curse internaționale, dar cea care a contribuit decisiv la valul major de îmbolnaviri este angajata de la Lear care a folosit mijloace de transport în comun, a lucrat în colectivitate și a intrat în contact cu foarte multă lume.

CITEȘTE ȘI ... News Alert! Angajată a Lear Câmpulung- confirmată cu COVID-19!

Situația a fost agravată de organizarea unui parastas la Godeni, "eveniment" în cadrul căruia a participat un număr nepermis de mare de persoane și de unde a bubuit efectiv infecția. Sunt confirmați oameni din Godeni, Curtea de Argeș, Câmpulung, Bughea, Dragoslavele etc. In afară de cazurile pentru care testele sunt deja operate, se așteaptă valuri de câteva zeci de contaminați pe zi, raportat la trecerea timpului de la primul contact.

CITEȘTE ȘI ... 11 bolnavi noi in Arges in ultimele 24 de ore!

Numai azi noapte, la Spitalul Câmpulung s-au prezentat peste 20 de cazuri simptomatice ale caror teste vor veni, în cel mai bun caz, abia mâine. Valul de pacienți care se simt rău și solicita ajutorul medicilor este în creștere și la această oră.

Autoritățile iau în calcul din ce în ce mai serios carantinarea comunei Godeni în prima faza, dar decizia este în mainile prefectului de Argeș. Încă de vineri, structurile institutionale au fost sesizate asupra valului care lovește acum zona Câmpulung. Președintele Consiliului Judetean Argeș, doctorul Dan Manu, a solicitat oficial carantinarea Godeniului.

CITEȘTE ȘI ... (VIDEO) Au pus în pericol oameni pentru viciul gunoiului. Incendiu în Fundătura Nicolae Bălcescu

Conform estimărilor specialiștilor în epidemiologie din Argeș, criza se va acutiza în urmatoarea perioadă, pe măsură ce termenul de la contaminare trece de 7-8 zile. Măsura carantinei devine o soluție de urgență. O altă problemă o reprezintă faptul ca, nici la această oră, Argesul nu are capacitate proprie de testare, iar întârzierile în operarea testelor vor duce la o supraaglomerare a spitalelor, cu oameni din ambele categorii: suspecți si pozitivi.

CITEȘTE ȘI ... Jandarm argeșean - confirmat cu COVID-19. Colegii și familia - în izolare

Se pare că printre cei ajunși în spital sunt și părinții jandarmului depistat pozitiv zilele trecute și că în acest context varianta infectării sale comunitare este din ce în ce mai viabilă.

 

 

Revenim cu amanunte.