Campanie de prevenire a exploatării sexuale în Argeș

Campanie în Arges de prevenire a exploatării sexuale a adolescentelor. În cursul lunii august, două asociații vor parcurge țara în lung și lat pentru a preveni traficul de femei și fete.

 

Pe tot parcursul lunii, Centrul Parteneriat pentru Egalitate și Asociația pentru Dezvoltarea Practicilor Alternative de Reintegrare și Educație vor implementa campania de prevenire a traficului pentru exploatarea sexuală a adolescentelor.
Campania își propune informarea cetățenilor pentru a preveni traficul de femei și fete, în special în contextul numărului crescut de minore identificate anual ca victime ale traficului, atât intern, cât și extern, precum și abordarea aspectelor legate de situația copiilor ai căror părinți lucrează în străinătate și care au obligatii legale privind protecția copiilor rămași în țară.
Campania va fi implementată pe întreg parcursul lunii august, în 5 localități urbane (Alexandria, Giurgiu, Oltenița, Călărași și Popești-Leordeni) și în 10 localități rurale (din județele Ilfov, Giurgiu, Călărași, Dâmbovița și Argeș).

CITEȘTE ȘI ... CSM Pitești caută ajutor de bucătar

Campania în orașe se va derula pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, în parcuri, fiind amenajată o expoziție bazată pe picturi realizate de supraviețuitoarele traficului pentru exploatare sexuală.
În schimb, în sate, campania se va desfășura în două tipuri de evenimente.
Trei ateliere pentru copii — Eu, Eu și familia mea, Eu și grupul meu de prieteni, desfășurate în fiecare comunitate, centrate pe nevoile copiilor și care implică lucrul cu aceștia utilizând jocuri de autocunoaștere, grupuri statuare, jocuri de rol, teatru forum, creare de afișe cu mesaje pentru adulți.
Un atelier pentru adulții și reprezentanții autorităților din comunitate, cu scopul conștientizării și sensibilizării acestora în legătură cu riscurile și vulnerabilitățile caracteristice traficului de persoane pentru exploatare sexuală, dar și al informării lor în legătură cu modalitățile de a accesa sprijin și de a interveni în condițiile existenței unei astfel de situații în comunitate.