Campanie de adopție a câinilor fără stăpân în Mioveni!

Campanie de adopție a câinilor fără stăpân în Mioveni! Autorităţile din Mioveni vor iniţia o campanie de adopţii pentru câinii fără stăpân

În concordanță cu normele europene în privința drepturilor animalelor, la Mioveni, în zona Racovița, funcționează din anul 2014 un adăpost pentru câini cu o capacitate de aproximativ 1000 locuri. Acest modern adăpost dispune de toate dotările necesare: cabinet medical, sală de operaţii, cameră pentru medicamente, sală sterilizare, sală consultaţii, magazie hrană uscată, cameră recuperare.


Tot în cadrul acestui adăpost, sub supraveherea unei echipe condusă de un medic veterinar se desfășoară o gamă de servicii precum vaccinare, deparazitare, sterilizare, microcipare, adopţie şi cazare a câinilor fără stăpân.


În prezent aici trăiesc aproximativ 500 de patrupede care au fost strânse din orașul Mioveni și împrejurimi. În cadrul adăpostului, animalele sunt cazate şi separate în funcţie de starea de sănătate, vârstă, sex şi gradul de agresivitate.


În primele 7 luni ale acestui an au fost adoptați 24 de câini, dar numărul lor poate crește dacă cetăţenii oraşului aleg să adopte unul.


Adopția este gratuită, iar revendicarea animalului este condiționată după 14 zile prin plata cheltuielilor serviciilor de ecarisaj în valoare de 65 lei, care cuprind deparazitarea, microciparea și hrana câinelui.
În următoarea perioadă autorităţile vor demara o campanie de adopţii a câinilor fără stăpân.


Asociaţiile de voluntari şi cetăţenii oraşului sunt aşteptaţi să se alăture acestui demers.


De administrarea Biobazei se ocupă angajaţii Serviciului de Ecarisaj al S.C S.Ed.C Mioveni S.R.L.
Pentru informații și adopții puteți suna la numărul de telefon 0736002557.


Programul de lucru cu publicul al adăpostului pentru câini fără stăpâni este de luni până vineri între orele 10.00 – 14.00.