Călușarii din Argeș și alte județe vor să intre în Cartea Recordurilor!

Peste 1.000 de călușari din județul Olt și din alte județe, printre care și Argeșul, vor participa la Concursul Național al copiilor "Călușul românesc", ce va avea loc în luna iunie la Slatina.
Aceștia vor dansa călușul în același timp, în încercarea de a intra în Cartea Recordurilor.

Vor fi prezenți la momentul cu care vrem să intrăm în Cartea Recordurilor, atât călușari copii cât și adulți, cei mai mulți vor avea costume de călușari, iar cei care nu vor avea costum complet vor purta cel puțin câteva elemente ale costumului călușeresc", a spus joi, într-o conferință de presă, Iliuță Brăileanu, directorului Palatului copiilor Slatina.

Miercuri, 7 iunie, la ora 19,00, pe bulevardul A.I. Cuza, în zona sediilor Consiliului Județean și Prefecturii Olt, peste 1.000 de călușari, atât copii cât și adulți, vor dansa simultan același dans, momentul fiind unul care ar putea duce călușul în Cartea Recordurilor.

CITEȘTE ȘI ... ÎN PITEȘTI! A sunat după ajutor, crezând că a lovit cu autobuzul o femeie!

La Concursul Național al Copiilor "Călușul românesc", ce se va desfășura la Slatina în perioada 6-9 iunie, vor participa peste 2.000 de copii, membri ai unor formații de călușari, călușeri și căiuți din județul Olt și din județele Alba, Argeș, Bihor, Botoșani, Covasna, Dolj, Dâmbovița, Gorj, Iași, Ilfov, Maramureș, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui. Din județul Olt vor participa formații de călușari din 57 de localități.


Concursul de căluș pentru copii de la Slatina a ajuns la a XIX-a ediție, iar anul trecut, în premieră, 300 de participanți au dansat călușul sincron, pe esplanada din centrul civic al municipiului.