Călin Popescu - Tăriceanu: ,,Andrei Gerea și Tudor Pendiuc, oameni cu care putem construi o Românie mai bună’’

Argeșul are șanse foarte mari să aibă cel puțin un ministru după alegerile din 11 decembrie. Președintele Senatului și copreședintele ALDE Călin Popescu - Tăriceanu a afirmat, în cadrul unui interviu, că Andrei Gerea, fostul ministru al Economiei și, ulterior, al Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, se regăsește pe lista scurtă de posibili miniștri în viitorul Guvern. Tăriceanu a mai susținut că atragerea unui om cu experiența fostului primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, ar însemna un mare plus pentru argeșeni dacă va ajunge în Senatul României.

Președintele Senatului, Călin Popescu - Tăriceanu, de care nume se leagă privatizarea cu succes a uzinei Dacia, precum și construirea centurii ocolitoare a Piteștiului, a afirmat că, dacă ALDE va ajunge la guvernare, va face toate eforturile ca autostrada Pitești-Sibiu să fie finalizată în următorii patru ani.

Andrei Gerea, pe lista scurtă a ALDE cu propuneri de miniștri 

Fostul prim-ministru al României a afirmat că, deputatul de Argeș, Andrei Gerea este pe lista scurtă a posibililor miniștri în viitorul Guvern, dacă ALDE va forma majoritatea parlamentară: ,,Pot să vă fac o mărturisire. Îl cunosc pe Andrei Gerea de când era foarte tânăr. De când a început activitatea politică în mediul liberal. Este unul dintre oamenii în care am avut încredere și i-am acordat încredere permanent, atât în Parlament, unde a ajuns în funcția de lider de grup, cât și ca ministru al Economiei. După aceea, l-am susținut personal pentru a ajunge ministru al Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, unde a făcut o figură foarte bună, deși a avut un mandat de numai un an de zile. M-a surprins plăcut cu capacitatea sa de a sesiza problemele și de a găsi soluțiile. Andrei Gerea și organizația municipală Argeș au fost pe primele locuri în ALDE, au obținut rezultate foarte bune, concretizate într-un număr important de consilieri locali, consilieri județeni și vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș. Vreau să mă pot baza pe oameni ca Andrei Gerea cu experiența pe care a căpătat-o în decursul activității de parlamentar și ministru, pentru a avea un grup puternic în viitorul Parlament. Ȋn acest fel, argeșenii vor avea întotdeauna un reprezentant care le cunoaște problemele, care este atașat de județ și care încearcă să rezolve problemele cu care toate comunitățile se confruntă. Vă pot spune cu sinceritate că Andrei Gerea se află pe lista scurtă a viitorilor miniștri din partea ALDE. Eu sunt un om foarte rațional. Primul obiectiv pe care trebuie să îl atingem este să câștigăm încrederea concetățenilor noștri de a intra în viitorul Parlament. Dacă vom ajunge la guvernare, foarte probabil că da, Andrei Gerea va face parte din viitorul Guvern”, a arătat Călin Popescu Tăriceanu. 

Experiența lui Tudor Pendiuc, extrem de importantă în Parlament

Călin Popescu – Tăriceanu, copreședintele ALDE a subliniat faptul că experiența pe care Tudor Pendiuc a acumulat-o, în cele două decenii de primar al Piteștiului, ar însemna un mare plus pentru județul Argeș dacă va fi transpusă într-un mandat de parlamentar: ,,Am fost piteștean câțiva ani de zile. De fiecare dată când am venit la Pitești i-am întrebat pe oameni ce părere au despre orașul lor și despre primar. Întotdeauna am recepționat cuvinte laudative la adresa domnului Pendiuc. Oamenii nu mai au nevoie de conflicte și de experimente, oamenii vor să se bazeze pe persoane care au dat dovada capacității lor. Eu îl apreciez pe Tudor Pendiuc pentru ce a făcut în Pitești dovadă și pentru ceea ce poate face în viitor. Cu astfel de oameni putem să construim o Românie mai bună. Am discutat și eu și Daniel Constantin și Andrei Gerea cu Tudor Pendiuc și am ajuns la un consens. Am apreciat că este și pentru noi ca partid dar și pentru piteșteni un câstig ca Tudor Pendiuc să fie reprezentant al argeșenilor în Parlamentul României. Nu trebuie să judecăm pe nimeni după aparențe. Am văzut foarte mulți oameni normali și oameni politici care au fost acuzați de diferite fapte. Percepția care s-a creat în spațiul public a fost una negativă. Au fost deja practic judecați de opinia publică pentru ca în final să se dovedească a fi nevinovați. Nu ne gândim deloc la faptul că toți oamenii au o demnitate care trebuie respectată. Eu pe Tudor Pendiuc l-am apreciat pentru reușita sa în calitate de primar al Piteștiului’’, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

 

Țintele ALDE în Argeș: un mandat de senator și unul de deputat

Fostul prim- ministru a stabilit și țintele pe care ALDE Argeș le are la alegerile parlamentare din această lună: obținerea a cel puțin un mandat de senator și a unul de deputat. Călin Popescu - Tăriceanu a subliniat că principalul obiectiv al viitorilor parlamentari ALDE este acela de a nu-i dezamăgi pe argeșeni. De altfel, el și-a manifestat siguranța că argeșenii nu vor greși dacă vor alege ALDE la alegerile din 11 decembrie. ,,Avem obiective stabilite și ca număr de voturi, dar și în privința numărului de mandate de parlamentari. Îmi doresc foarte mult să obținem o poziție de deputat și una de senator. Argeșul a fost unul dintre județele cu performanțele cele mai ridicate în cadrul ALDE la alegerile locale și cred că această performanță se va regăsi și la votul din 11 decembrie. Ceea ce este cel mai important este ca reprezentanții noștri care vor ajunge în Parlament să nu îi dezamăgească pe argeșeni, să încerce să demonstreze că votul pe care l-au primit este nu numai un loc onorant pentru ei, dar și că îi obligă să lucreze pentru comunitatea pe care o reprezintă”, a mai arătat Călin Popescu - Tăriceanu.

 


Comandat de ALDE Argeș, publicat de MB AGENCY COMPLETE, CUI mandatar financiar: 11160008