Calendarul redeschiderii turismului în Europa!

Având reguli clare de distanțare socială și multe măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, mai multe țări din Europa au anunțat datele de la care așteaptă turiștii străini. Pentru români, până acum, șapte țări au anunțat că renunță la măsurile de carantină la intrarea în țară. Din 3 iunie, de exemplu, Italia primește cetățeni din UE fără carantină.


1 iunie – Bulgaria: Bulgaria a anunțat vineri că renunță la obligativitatea carantinei de 14 zile pentru majoritatea europenilor, cu excepția celor din Suedia, Belgia, Irlanda, Malta, Italia, Portugalia, Spania și Marea Britanie. Dacă mergeți, însă, în Bulgaria înainte de 16 iunie, la revenire vi se poate cere să intrați în izolare.

3 iunie – Italia: Țara grav afectată de pandemia de coronavirus își deschide granițele pentru toate țările din UE și nu mai cere carantinare. Singura excepție este în Sardinia, unde zborurile interne spre insulă vor fi reluate din 15 iunie, iar cele externe din 25.

6 iunie – Portugalia: Din 6 iunie se redeschid plajele și automat sezonul turistic. Singura excepție este Arhipelagul Azore, unde se poate intra doar cu un test negativ Covid, făcut cu maximum 72 de ore înainte de sosire, sau prin acceptarea testului la aeroport. De asemenea, în Madeira, este încă activă obligația de izolare pentru 14 zile, dar din 1 iulie va fi aplicată măsură testării gratuite la aeroport.

15 iunie – Grecia: 29 de țări au acces în țara elenă, printre care și România. Inițial singurele zboruri vor fi către Atena, dar din 1 iulie se va zbura și către insule.

15 iunie – Islanda: Se deschide pentru toate țările, iar la ajungerea pe aeroport, turiștii vor fi testați gratuit pentru COVID -19.

20 iunie – Cipru: Țara se deschide pentru turiști în două etape, iar România face parte din etapa secundă. Totuși la intrarea în țară, turiștii trebuie prezinte un test Covid negativ sau să plătească pentru un test la sosire. Dacă se îmbolnăvesc în timpul vacanței, cheltuielile cu cazarea, masa și spitalizarea vor fi suportate de statul cipriot, nu însă și avionul spre casă.

1 iulie – Spania: Turiștii vor intra în țară fără să mai fie carantinați pentru 14 zile.

 


Platformă online pentru programarea vacanțelor în UE


Comisia Europeană se pregăteşte să repornească turismul. Țările membre au convenit, vineri, asupra protocoalelor pentru redeschiderea frontierelor şi primirea turiştilor. De asemenea, va fi lansat un site, unde oamenii vor găsi informații despre țara în care vor să călătorească.

Miniştrii turismului din țările UE au discutat un plan pentru redeschiderea frontierelor, scrie BFMTV, potrivit Mediafax.

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a declarat pentru BFM Business că a fost întocmit un protocol comun.

„Am realizat un fel de protocol comun. Deci, avem acum protocoale comune pentru trecerea frontierelor, pentru primirea turiştilor în vacanţă, pentru a verifica dacă sunt luate măsuri de distanţare socială, măsurile de protecţie a sănătăţii. Protocolul există”, a spus Thierry Breton.

Totodată, comisarul a anunţat lansarea unui site reopen.eu, unde oamenii vor găsi informații cu privire la ţara în care vor să călătorească.

„Va centraliza cele mai bune practici, astfel încât, dacă doriţi să călătoriţi în UE pentru a vă petrece vacanţa, veţi şti exact cum va avea loc deplasarea şi ce veţi găsi la sosire, inclusiv date despre măsurile de precauţie şi măsurile luate de toţi miniştrii turismului”, a mai spus Breton.

Redeschiderea frotierelor pentru turism ar trebui să aibă loc în a doua jumătate a lunii iunie.


Sursa: observatornews.ro