Căldură sufocantă în Argeș! Când se schimbă vremea

Marți, 2 iulie, vremea se va menţine cãlduroasã, canicularã în orele amiezii mai ales în zonele de câmpie şi de podiş, unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 23 de grade.

Potrivit meteorologilor, în Pitești, maxima zilei va fi de 35 de grade. Curtea de Argeș și Câmpulung vor fi 34 de grade, iar în Mioveni, temperaturile vor atinge 35 de˚C.

CITEȘTE ȘI ... Dr. Adrian Tase: „Transpirația se tratează prin dușuri, spray antiperspirant și portul de ciorapi și pantofi din materiale..

 

Începând de miercuri, 3 iulie, vremea se va răcori, iar temperaturile vor scădea spre o valoare medie diurnă de 30...31 de grade, ce se va menține relativ constantă pe tot parcursul intervalului 4 – 14 iulie. 

 

ISU vine cu recomandări ce ar trebui luate în calcul pe timp de caniculă:

- Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18;

- Dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală;

- Ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depaşeşte 32 grade Celsius;

- Dacă nu aveţi aer condiţionat în locuinţă, la locul de muncă, petreceţi 2-3 ore zilnic în spaţii care beneficiază de aer condiţionat (spaţii publice, magazine);

- Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise;

- Pe parcursul zilei faceţi duşuri călduţe, fără a vă şterge de apă;

- Beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

- Nu consumaţi alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;

- Evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.