“Călătoria infertilitatii”, proiect dedicat cuplurilor cu probleme de infertilitate

Infertilitatea este o problema cu care se confrunta 1 din 5 cupluri si statistica este inca incerta la nivel national, din lipsa unei centralizari adecvate. Se socoteste ca un cuplu este infertil daca dupa un an de incercari de a obtine o sarcina, cuplul nu a reusit sa conceapa. Tot mai multe cupluri se confrunta in ziua de azi cu acest flagel, fie din cauze fizice sau psihologice, fie din cauze socio-economice care au impiedicat cuplul sa recurga la metode de reproducere umana asistata. 
Vizita la medicul specialist in infertilitate este primul pas pe care trebuie sa il faca un cuplu atunci cand nu apare sarcina pe cale naturala timp de un an. Medicul va prescrie un set de analize, pentru a decela cauza infertilitatii si in functie de aceste analize si de examinarea clinica, va recurge la protocolul adecvat pentru a monitoriza si ghida cuplul in atingerea acestui obiectiv. 

CITEȘTE ȘI ... Îți place robotica? Jupiter City Pitești te invită în lumea viitorului!

 

Dr. Marilena Băluță, medic primar obstetrica-ginecologie, medic specializat in probleme de infertilitate a cuplului si tehnici de reproducere umana asistata, a initiat impreuna cu asociatia “Și eu am dreptul să fiu părinte”, al carei fondator este, proiectul “Călătoria infertilității”, o caravana medicala in orasele tarii, un demers de informare-constientizare a populatiei asupra infertilitatii, cauzelor sale, inclusiv impactului psihosomatic al infertilitatii asupra cuplului, pentru a oferi solutii acestor probleme de cuplu. 
“Statul roman deconteaza limitat procesul medical de reproducere umana asistata, respectiv in limita a 1300 Euro, alocati unei singure proceduri de fertilizare in vitro, de aceea am facut eforturi in a ridica in atentia autoritatilor locale necesitatea de decont a procedurilor de fiv. Costurile si medicatia aferenta procedurilor de fertilizare in vitro pot fi o bariera economica ce impiedica aceste cupluri in atingerea obiectivului reproductiv.” explica Dr. Marilena Băluță, medic primar obstetrica ginecologie, embriolog senior, specializat in tehnici de reproducere umana asistata. 

 

Asociatia “Si eu am dreptul să fiu părinte” ramane un militant activ in aceasta cauza a infertilitatii, tocmai in ideea in care pentru multe cupluri fertilizarea in vitro reprezinta singura cale de a aduce pe lume un copil. 


Dr. Marilena Băluță ofera consultatii in Clinica “Fertility save lady’s boutique”, Str. Principala nr. 362, Bradu, jud. Arges. 
Pentru consultatii apelati: 0755 688 984.