”Călător prin trecut”. În memoriam Augustin Lucici

Opera și viața maestrului Augustin Lucici (1956-2020), personalitate marcantă în lumea artelor vizuale, vor fi evocate printr-o expoziție in memoriam, organizată de Muzeul Județean Argeș. Expoziția, intitulată „CĂLĂTOR PRIN TRECUT”. IN MEMORIAM AUGUSTIN LUCICI, va fi vernisată vineri, 19 februarie 2021, ora 10.00, la Galeria Națională de Artă Naivă, intrarea din Bulevardul Eroilor.

CITEȘTE ȘI ... Sondaj în Pitești!!! Trafic de coșmar în Gavana - Soluția: Sensuri unice


Născut în Pitești, la 19 februarie 1956, Augustin Lucici a fost absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Arte Decorative (1983), devenind, ulterior, membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România. 
După absolvirea Institutului de Arte Plastice, a lucrat ca muzeograf în cadrul Galeriei de Artă Plastică „Rudolf Schweitzer‒Cumpăna”, secție a Muzeului Județean Argeș. Concomitent, a predat și la instituții de învățământ secundar din Pitești: Colegiul Național „Ion C. Brătianu” și Liceul de Artă „Dinu Lipatti”.

CITEȘTE ȘI ... Atenție, piteșteni! Încep tratamentele fitosanitare


Debutul în pictură a avut loc la vârsta de 5 ani, sub călăuzirea mamei. Pe parcursul studiilor, a beneficiat de îndrumarea unor mari profesori, precum: Aurel Calotă, Gheorghe Pantelie, Costel Badea, Lucia Ioan.
Picturile sale sunt inspirate din natură și din viața de zi cu zi. Subiectele lui preferate, pe care le-a transpus pe pânză, sunt florile și viața cotidiană a orașului natal.

CITEȘTE ȘI ... Atenție, șoferi! Se fac reparații pe A1


Artistul a avut o prestigioasă carieră artistică națională și internațională, participând la peste 40 de expoziții în România, Italia și Luxemburg. Multe dintre lucrările sale se regăsesc în colecții private din Anglia, Belgia, Canada, Franța, Germania, Israel, Italia și Olanda.
Expoziția poate fi văzută în perioada 19 februarie – 21 martie, de luni până duminică, între orele 9.00 – 17.00.