Cadidatul PSD, Mihail-Nicolae Rachieru, a dezvoltat proiecte unice pentru localitate

În localitatea Budeasa, în ultimii patru ani, administraţia locală, sub coordonarea primarului Mihail-Nicolae Rachieru, s-a concentrat foarte mult pe reţeaua unităţilor de învăţământ. Încă de la preluarea mandatului de primar, Mihail-Nicolae Rachieru şi-a exprimat public obiectivul de a stopa migraţia copiilor către şcolile din oraş sau din comunele vecine, iar atingerea acestei ţinte s-a concretizat în investiţii uriaşe la nivelul şcolilor. Budeasa are acum o reţea şcolară de invidiat. Este de remarcat faptul că în ultimii 4 ani au fost realizate proiecte în premieră pentru localitate.

 

 

 Prima grădiniţă cu program prelungit 


Pentru preşcolarii din localitate a fost amenajată prima grădiniţă cu program prelungit, care a fost dată în folosinţă în anul şcolar 2017 – 2018. Tot la nivel preşcolar, a fost reabilitată grădiniţa Budeasa Mică şi dotată inclusiv cu table interactive. În această perioadă, se lucrează la finalizarea Grădiniţei cu Program Normal Caloteşti, ridicată de la zero, care are o capacitate de două grupe. Va urma şi modernizarea Grădiniţei Rogojina, care va fi reabilitată sau înlocuită cu o clădire nouă. 
Şcoala Budeasa Mare a fost reabilitată şi dotată în cadrul unui proiect care a inclus şi crearea unei săli de mese - o premieră la nivelul localităţii.

 

 

 Primele locuri de joacă 


Pentru ca cei mici să se întâlnească şi să se joace în siguranţă, au fost create primele trei locuri de joacă din comună în Budeasa Mică, Budeasa Mare, Gălăşeşti. Mihail-Nicolae Rachieru are în vedere şi realizarea de locuri de joacă în Rogojina, Valea Mărului şi Caloteşti. Tot pentru elevi şi preşcolari va fi construită Sala de Sport cu 102 locuri, realizată prin intermediul CNI. 

 

 

 Primul centru cultural


În această vară, s-a demarat construcţia primului centrul cultural din Budeasa, care va avea o sală de 250 de locuri, sală de conferinţe, centru de informare, săli de activităţi, bibliotecă, birouri, grupuri sanitare şi spaţii pentru depozitare. Proiecul se derulează prin CNI, în baza proiectului depus de către primarul Mihail-Nicolae Rachieru. 

 

 

 Prima dată când s-a organizat Ziua Comunei


Pe data de 4 iunie 2017, s-a desfăşurat prima ediţie a Zilei Comunei Budeasa. Evenimentul a fost dorit de comunitatea locală şi an de an organizatorii au învăţat, excelând în organizarea acestei sărbători locale. Tot la evenimente în premieră le putem menţiona pe cele anuale, iniţiate de către primarul Mihail-Nicolae Rachieru, cum sunt: Focul lui Sumedru, plantarea de puieţi în vederea împăduririi, în Luna Pădurii, Campionatele de Fotbal în Sală şi Cupa Satelor, prima ediţie a Festivalului Folk In. 

 


„Au fost 4 ani plini, 4 ani în care, alături de dumneavoastră, cetățeni implicați, am reușit să facem din comuna Budeasa, un punct de reper pentru ceea ce înseamnă o administrație locală eficientă, deschisă, transparentă și focusată pe nevoile reale ale comunității noastre. Dar, da, mai avem de lucru și acesta este și motivul pentru care candidez pentru cel de-al doilea mandat, împreună să putem duce la bun sfârșit proiectele începute, iar pe cele propuse să le realizăm și să facem din Budeasa comuna pe care ne-o dorim cu toții. Vă mulțumesc pentru că sunteți alături de noi! Votul nostru, votul tuturor trebuie să fie pentru Budeasa.”, este mesajul primarului Mihail-Nicolae Rachieru.