Cabinet stomatologic şi aparatură pentru urgenţe medicale la dispensarul din Stolnici

Pentru a asigura asistenţa medicală uzuală, dar şi de urgenţă pentru localnicii din comuna Stolnici, se construieşte un dispensar uman, care va fi dotat şi echipat complet. Proiectul este finanaţat prin PNDL, cu o sumă de 1.596.218 lei, însă şi bugetul local va contribui la acest obiectiv. Primarul Sevastian Pupăză Roşu ne-a declarat că lucrările au mers într-un ritm alert şi Ministerul Dezvoltării a decontat trei tranşe, ceea ce înseamnă că este la zi cu plăţile. Deja clădirea este la nivelul de finisaje interioare, având tâmplăria şi acoperişul montate. Noutatea este cabinetul stomatologic, dar şi zona de urgenţe medicale.

„Cabinetul stomatologic va fi complet utilat, cu toate cele necesare. În plus, vom avea EKG, defibrilator, ecograf şi alte echipamente pe care medicii de aici le vor utiliza în asistenţa de urgenţă.”, ne-a explicat primarul Sevastian Pupăză Roşu.

Dispensarul va mai include cabinete de medicină de familie, o sală de tratamente, săli de aşteptare, grupuri sanitare pentru medici și pacienți și va fi dotat cu aparatura necesară actului medical pentru a deservi comunitatea din Stolnici. 

 

 

 Grupuri sanitare în şcoală


Primarul Sevastian Pupăză Roşu, alături de echipa sa din aparatul administrativ, a profitat de posibilitatea accesării fondurilor nerambursabile. Astfel, prin GAL, cu finanţare de la AFIR, a reuşit să implementeze un proiect ce prevede amenajarea de grupuri sanitare în interiorul şcolii gimnaziale din Stolnici. Pentru realizarea investiţiei există şi o cofinanţare din bugetul local.

„Grupurile sanitare sunt, acum, în incinta şcolii, aşa cum cer normele. Sunt racordate la apă caldă şi căldură, au şi toaletă specială pentru persoanele cu dizabilităţi, sunt separate pe fete şi băieţi.”, a explicat primarul Sevastian Pupăză Roşu.

Şcoala avea toalete moderne, realizate în anul 2000, conectate, de asemenea, la apă caldă, însă se află la 6 metri de unitate, aşa că a fost nevoie de realizarea unora noi, în interior. Şi cele din exterior vor fi utilizate, după cum ne-a declarat primarul comunei Stolnici. Acestea vor deservi terenul de sport sintetic. Astfel, cei care vor desfăşura activităţi sportive nu vor mai fi nevoiţi să intre în şcoală pentru a merge la grupul sanitar.