Bugetarii argeşeni au început să facă bişniţă cu tichetele de vacanţă

În urmă cu doi ani, guvernul României a luat decizia de a-i recompensa pe bugetari cu vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei. Dacă în prima fază beneficiarii tichetelor de vacanţă au umplut până la refuz staţiunile din ţara noastră, acum unii dintre ei s-au decis să le vândă. Aşa se face că la această oră pe site-urile specializate în vânzări se găsesc numeroase cereri de vânzare sau cumpărare, cele mai multe dintre oferte fiind cuprinse între 850 şi 1.000 de lei, dar sunt şi vânzători care cer preţuri între 1.100 şi 1.250 de lei.

CITEȘTE ȘI ... Vouchere mai mari pentru bugetarii care își petrec vacanţa în extrasezon

Şi în judeţul nostru a luat amploare acest fenomen, astfel că din ce în ce mai mulţi dintre bugetari preferă să vândă aceste tichete, pentru că acestea sunt valabile doar în țară, fiind fără valoare în cazul în care aceștia doresc o vacanță în străinătate. De asemenea, chiar și în țară tichetele nu sunt valabile în orice locație, ci doar la unitățile de cazare și restaurantele partenere.

CITEȘTE ȘI ... (video) Scandal în centrul Piteștiului! Suporteri duși la secția de Poliție

Vânzarea voucherelor este însă ilegală şi, potrivit ordonanței de urgență nr. 8 din 18 februarie 2018 privind acordarea voucherelor de vacanță, constituie contravenție și se sancționează cu 7 puncte de amendă acceptarea de către unitatea afiliată de vouchere de vacanță de la alte persoane decât titularul lor. Astfel, ținând cont că valoarea punctului de amendă este de 145 de lei, unitatea ar trebui să plătească o amendă de peste 1000 de lei în cazul în care acceptă vouchere, iar numele nu corespund  cu cele de pe buletin. 
 

Sursa: saptamanalul ancheta