Budeasa a mizat pe finanţările extrabugetare

Localitatea Budeasa este un bun exemplu despre cum poţi dezvolta o localitate pe fonduri din surse extrabugetare. Primarul Nicolae-Mihail Rachieru anunţă că în curând vor începe lucrările la noua sală de sport şcolară, din Budeasa Mare, finanţată prin Compania Naţională de Investiţii, suma alocată fiind de peste 4,8 milioane lei. Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat în octombrie 2019, iar acum se fac pregătirile pentru a da startul lucrărilor de construcţie.

„La acest moment se adaptează proiectul tehnic la terenul pe care se va realiza edificiul, avizele le avem în proporţie de 80%, ceea ce înseamnă că în această primăvară vom începe, cu siguranţă, ridicarea sălii de sport. Aceasta va avea în structura sa şi vestiare de schimb, grupuri sanitare şi spaţii tehnice. Elevii vor beneficia de condiţii ultramoderne pentru derularea activităţilor sportive.”, ne-a declarat primarul Mihail-Nicolae Rachieru. 


Un alt proiect mult aşteptat, finanţat tot prin CNI, este cel al Căminului Cultural, ce va fi ridicat în satul Găleşeşti. Suma aprobată pentru construcție este de circa 5,3 milioane lei. De punctat faptul că localitatea nu are un asemenea edificiu, aşa că era necesar. Astfel, întreaga comunitate se va bucura de un spaţiu adecvat pentru desfăşurarea evenimentelor socio-culturale, de la serbările şcolare, la spectacole de teatru sau muzică. 

CITEȘTE ȘI ... A furat mașina de sub nasul proprietarului. Tânărul a fost lăsat în libertate


În viitorul apropiat se vor încheia alte două obiective finanţate din fonduri externe. Dispensarul uman este la un pas de finalizare. Acesta va avea două cabinete medicale și un cabinet stomatologic, sală de tratamente, sală de așteptare, grupuri sanitare pentru pacienți, medici, dar și pentru persoanele cu dizabilități, centrală termică şi terasă acoperită. Investiţia este finanţată din bugetul local şi fonduri de la Consiliul Judeţean Argeş. 

CITEȘTE ȘI ... Dezastrul de după creșterea euro: Cresc prețurile, ratele, facturile


Tot la un pas de finalizare este clădirea ce va adăposti noua grădiniţă cu program normal din Caloteşti, ce va avea două grupe. Acesta este un obiectiv ridicat de la zero, care va primi preşcolarii din această toamnă. Proiectul este dezvoltat cu sprijinul financiar din partea Ministerului Educaţiei. 


Fondurile guvernamentale şi cele europene, accesate pe diferite axe, au reprezentat o mare oportunitate pentru edilul comunei Budeasa, care a elaborat proiectele alături de echipa sa în vederea atragerii finanţărilor necesare pentru diferite obiective. Aici putem enumera modernizarea şi dotarea Şcolii Nr. 1 Budeasa, extinderea reţelei de canalizare, punctele de internet wireless din toată comuna, locurile de joacă, autotractorul pentru deszăpezire şi lucrări diverse. 
 

Sursa: saptamanalul ancheta