Bucălie Florian: „Mă aliez cu oamenii! Este singura legătură care contează! Singura care merită orice efort, orice sacrificiu”

Pentru cei mai mulți, demnitatea de PRIMAR înseamnă autoritate, putere de decizie, birou cu scaun și uși capitonate, protocoale etc. Puțini știu sau ar trebui să știe adevărul despre activitatea și viața reală a acestui personaj efemer și de cele mai multe ori controversat, care poartă această denumire generică de PRIMAR. 


Primarul, înainte de toate, este un om obișnuit, în viața căruia vine un moment al adevărului, un moment în care receptează realitatea din jurul său în mod obiectiv, sincer și realist, însușindu-și mare parte din neajunsuri, probleme și nedreptăți, pe care le preia pentru sine ca pe o dulce povară, devenind cu voie sau fără voie un luptător. Un luptător nu cu partenerii de campanie electorală, ci cu el însuși, cu multitudinea de probleme ale oamenilor pe care nu e de ajuns să le știe, ci să le simtă așa cum le simt cei care investesc în el așteptări, speranțe, împliniri. Reușesc de regulă cei care sunt mai sinceri, mai adevărați, care inspiră încredere și sunt mai aproape de sufletul celor încercați de problemele vieții.


„Mă aliez cu oamenii! Este singura legătură care contează! Singura care merită orice efort, orice sacrificiu”.


Dacă am ajuns la o serie de rezultate, este pentru că forța cu care am fost stimulat a fost și este dată de gospodarii comunei, de oameni harnici și înțelepți de care sunt înconjurat și care îmi alimentează ambiția.


Am propus un program electoral ambiţios şi, numai enumerând proiectele şi realizările din perioada 2017-2020, oricine poate constata că nu au fost doar promisiuni, căci toate propunerile au fost puse în practică. Faptele vorbesc de la sine:
- S-au efectuat lucrări de renovare și de amenajare la 4 unități de învățământ, școli și grădinițe, pentru ca profesorii și copiii să își desfășoare activitatea în cele mai bune condiții; rămâne o prioritate și în viitorul mandat investiția în infrastructura școlilor.
- Modernizarea drumurilor comunale a constituit o prioritate; trei astfel de investiții s-au materializat în ultimul an, totalizând 4,5 km de drumuri proaspăt asfaltate sau reabilitate.
- Am introdus sistem de alimentare cu apă la Centrul Multifuncțional de servicii sociale Păuleasca, iar copiii de aici beneficiază de un after school gratuit.
- Am realizat un teren de minifotbal în satul Mălureni - Școala Gimnazială „Petre Tudose”.


Pentru mandatul 2020-2024, eu şi echipa mea care candidează la Consiliul Local am propus un program de dezvoltare a localităţii Mălureni, complex, dar şi realist, pentru unele proiecte având deja asigurată sursa de finanţare, fonduri europene sau din bugetul de stat. Ne propunem, aşadar:
- Modernizare DC 223 Zărnești-Popeasca-Mănești;
- Proiect distributie gaze naturale pentru comuna Mălureni;
- Asfaltare DC 215 Zgaroiești-Șoptana;
- Modernizare pârâu Păuleasca și reabilitare drum în colaborare cu Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea;
- Finalizare cadastru ulițe comunale și asfaltarea acestora.


Comuna Mălureni, pledând pentru excelența în administrația publică locală, își propune să devină etalon al calității prin obținerea și menținerea unui sistem de elită în furnizarea serviciilor către beneficiari, precum și depășirea așteptărilor acestora.
Credem în valorile noastre care ne inspiră şi ne susţin în eforturile de a ne îndeplini misiunea, viziunea şi de a ne consolida identitatea. Aceste valori ne coordonează şi motivează permanent comportamentul nostru faţă de întreaga comunitate locală.


Al dumneavoastră, 
BUCĂLIE FLORIAN, primar al localității Mălureni