Câmpulung! 17 cadre medicale infectate! Se așteaptă alte 23 de teste!

UPDATE, 16 aprilie, ora 15:20

De la începutul lunii aprilie, Câmpulungul a devenit zonă de focar COVID având 17 cadre medicale confirmate pozitiv cu coronavirus. Vorbim despre un medic, 9 asistente și 7 infirmiere. Medicul infectat a fost internat, inițial, la Spitalul Municipal Câmpulung, fiind apoi transferat la Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București. Medicul a fost externat pe 11 aprilie, fiind declarat vindecat. 

În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că au existat două expuneri profesionale și una comunitară. Expunerea comunitară a venit dintr-o comună din Argeș, de unde evoluează un focar de COVID-19 încă din data de 3 aprilie. DSP Argeș declară că acest focar ar fi la originea infectărilor din Spitalul Municipal Câmpulung. 


DSP Argeș a identificat 43 de cadre medicale și personal auxiliar, din mai multe secții ale Spitalului Municipal Câmpulung, care au fost expuși contactului apropiat la serviciu. Dintre aceștia, 17 cazuri simptomatice au fost confirmate COVID-19, iar 6 au fost infirmate. La 23 de contacți simptomatici, de la care au fost prelevate probe, se ateaptă încă rezultatele finale. Au fost identificați și 42 de contacți apropiați, din familiile celor confirmați drept infectați cu virusul COVID-19, starea de sănătate a lor fiind monitorizată activ.
Toate cazurile confirmate au fost transferate la Spitalul Orășenesc Mioveni.


Menționăm că, prin hotărârea CJSU din 3 aprilie 2020, Spitalul Municipal Câmpulung a fost desemnat drept “spital suport pacienți COVID-19 suspecți sau pozitivi.”. Pentru 48 de ore, activitatea în două secții ale Spitalului Municipal Câmpulung a fost suspendată pentru efectuarea curățeniei și dezinfecției. În plus, s-a dispus ca personalul medical să fie instruit pentru purtarea echipamentului de protecție individuală la intrarea în fiecare tură. 

Prefectul Emanuel Soare a declarat că cei responsabili pentru extinderea infecțiilor în Spitalul Municipal Câmpulung vor fi trași la răspundere, propunând Ministerului Sănătății demiterea lor din funcții.
 

UPDATE, 9 aprilie, ora:17,00

Numărul cadrelor medicale din Argeș infectate cu virusul COVID-19 continuă să crească.
La cele 3 asistente medicale din Câmpulung, se adaugă astăzi încă 5 cadre medicale din același municipiu.
Este vorba despre 3 asistente medicale și 2 infirmiere de la Spitalul Municipal Câmpulung.                                                  

De asemenea la Spitalul Campulung se mai află în izolare 30 de cadre medicale.

În continuare se așteaptă însă rezultatele testelor pentru mai mulți colegi ai cadrelor medicale deja confirmate pozitiv.

 

 

Prefectul Emanuel Soare anunță că trei cadre medicale din municipiul Câmpulung au fost confirmate cu COVID-19. Vorbim despre două asistente medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung și o infirmieră de la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung.  Cele trei femei manifestă forme ușoare ale bolii provocate de coronavirus și se află în prezent internate la Spitalul Orășenesc Mioveni. 

CITEȘTE ȘI ... 8 aprilie | 207 de persoane au murit din cauza COVID-19

Ancheta epidemiologică este încă în derulare, dar s-a stabilit deja că infirmiera de la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung s-a infectat în afara unității medicale. 

”Au fost recoltate probe de la toți contacții celor trei cadre medicale, în număr de 16, toți colegi din spital. Persoanele care au luat contact cu asistentele și infirmiera infectate cu COVID-19 au fost plasate în izolare. Specialiștii DSP Argeș așteaptă rezultatul testelor.
Menționăm faptul că respectivele cadre medicale, confirmate pozitiv, au luat virusul, cel mai probabil, înainte ca unitățile medicale din Câmpulung să fie declarate spitale COVID-19. Angajații au prezentat simptome aproape concomitent cu procesul de reorganizare al spitalelor din Argeș.”, menționează prefectul Emanuel Soare.

 

Din celelalte cadre medicale în cazul cărora s-au recoltat probe, 7 persoane (atât medici, cât și asistente) prezintă, conform surselor de la nivelul unității medicale, simptomatologie specifică, motiv pentru care rezultatul lor se asteaptă cu mari emoții.

CITEȘTE ȘI .... Coronavirus - Avem primul deces al unui cadru medical

Majoritatea cadrelor medicale de la Câmpulung nu mai merg acasă după declansarea focarului de acolo, fiind cazate în unități hoteliere din apropierea spitalelor.