UPDATE: ACUM - Declarațiile lui Liviu Dragnea: Președintele României este autorul moral al violențelor…

UPDATE:

Liviu Dragnea: Suntem in continuare determinați să exercităm ceea ce ne-am propus. Orice incercare de subminare a Guvernului e o tentativă de destabilizare. S-a reconfirmat in cadrul ședinței susținerea pentru acest guvern. Aceasta campanie de minciună și dezinformare...dacă aș fi stat numai la TV fără să ma uit pe decizia Curții Constituțilonale aș fi ieșit in stradă și eu. Ce se intamplă este un sistem de dezinformare cum n-am mai văzut până acum.

Fiecare are dreptul să iși exprime parerea, dar e important ca aceste opinii sa fie fără violență. Cei care au ieșit nu cred ca și-au dorit violența de care au avut parte aseară. Aș dori ca cei de bună credință să se delimiteze de cei care au creat violențele de aseară. Nu voi accepta, deși mulți de-ai noștri vor și ei să iasă in stradă, eu nu voi accepta să iasă 1 000 000 de romani care ne suțin, se vor crea conflicte și mai mari in stradă, dar vreau să strângem semnături.

Sper ca Ministerul de Interne și Parchetul să afle cine a gândit și organizat acțiunile de aseară. Președintele României este autorul moral al violențelor de seara trecută. Ordonanța, vă spun cu toată responsabilitatea că am stat impreună cu avocații mei și mi-au reconfirmat, ordonanța nu oprește procesul meu. Nu cer clemență de la nimeni.

Despre ordonanță  va pot spune ca am studiat impreună cu avocații mei, m-am uitat cu atenția unui inginer, aceasta nu eliberează corupții, nu acoperă corupții. De asemenea, nu avem in plan să comasăm DNA și DIICOT. Se aruncă o minciună și toți o mediatizează. Această campanie de dezinformare cred ca nici nu iși are originile la noi in țară.

 

UPDATE - declarații!

Florin Iordache: Mi-am delegat atribuțiile ca să poată semna secretarul de stat in timpul cât am fost in ședință. In continuare, atribuțiile de ministru le exercit eu. Ordonanța este acum in Parlament și este perfect constituțional. Este inacceptabil amestecul DNA in treaba Ministerului. Acest mesaj l-am transmis și la nivel internațional.

Rovana Plumb: PSD este un partid unit și vom merge impreună, mai departe. Eu susțin tot ceea ce este bine pentru România. Niciunul dintre membrii PSD nu se vor ascunde. Tot ceea ce s-a decis vă va fi comunicat de președintele partidului.

In aceste momente, după mai bine de 3 ore, s-a finalizat sedința Comitetului PSD. Se pare că liderii PSD au hotarât, în unanimitate, în şedinţa Comitetului Executiv Național, că vor susține în continuare ordonanța de modificare a Codului Penal și Guvernul Grindeanu.

Aceștia îl sprijină în continuare pe ministrul justiței și susțin că informația cum că PSD s-ar fi pregătit să il sacrifice este o dezinformare. În ședință, liderii și-au reafirmat și sprijinul pentru Liviu Dragnea. De asemenea, s-a vorbit şi despre proteste. Nu puţini au fost cei care au susţinut că aceste proteste sunt alimentate de multinaţionale, care vor să dărâme acest Guvern şi pentru asta îşi trimit angajaţii în Piaţa Victoriei.