(video) Emanuel Soare: Cetățeanul infectat cu coronavirus nu va fi adus în țară

Update

Prefectul județului Argeș confirmă faptul că românul infectat cu coronavirus este argeșean. Emanuel Soare a precizat că acesta nu va fi adus în România până când nu va fi vindecat.

„Cetățeanul este din județul Argeș, iar în acest moment se află sub supravegherea autorităților japoneze. Vă pot confirma faptul că persoana nu va fi transportată în România până la încheierea acestui caz”, a transmis prefectul.

De asemenea, Emanuel Soare precizează că Argeșul este pregătit, conform procedurilor, în eventualitatea apariției unor cazuri de coronavirus pe teritoriul județului nostru: 

„La nivelul județului Argeș suntem pregătiți pentru situațiile posibile de confirmare a virusului, dar în această situație specifică, având în vedere că persoana nu este pe teritoriul României și nu va fi adusă în țară până la vindecare, nu s-au luat măsuri speciale. Dar suntem pregătiți, avem locații speciale care vor deservi eventuale cazuri.”

Momentan, nu se știe când s-a aflat pentru ultima dată în țară argeșeanul respectiv.


 

BREAKING NEWS! Românul infectat cu coronavirus este din Pitești!


Așa cum vă anunțam într-un articol anterior (vezi aici) a fost confirmat primul caz de coronavirus la un român. Este vorba despre un piteștean, care se afla la bordul  navei de croazieră Diamond Princess, în apele teritoriale ale Japoniei. Se pare că alături de tânărul argeșean se mai află și alte persoane din județul nostru care lucrează pe același vas. Conform informațiilor disponibile până la această oră, bărbatul din județul nostru lucrează de aproximativ 10 ani pe respectivul vas, la bucătărie. Tot acolo lucrează și soția sa, care se află de asemenea la bordul navei, în cazul ei nefiind deocamdată confirmată infectarea cu coronavirus.

 

Bărbatul a fost transportat și izolat într-un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Familia tânărului locuiește în comuna Bascov și este ținută la curent de către autorități cu privire la starea acestuia.

Este posibil ca numărul românilor infectați cu acest virus să crească având în vedere că pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri). De asemenea, pe vas sunt deja peste 200 de cazuri de îmbolnăvire, potrivit Digi 24. Ministerul Afacerilor Externe transmite că  Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess.

 

CITEȘTE ȘI ... Liceu din Pitești - închis din cauza gripei!

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, anunță MAE.

În total, 219 persoane aflate la bordul Diamond Princess au fost infectate cu virusul coronavirus, dintre care 44 de cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore. „Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone”, mai anunță instituția.
 

CITEȘTE ȘI ... Anunțul DSP: „În Argeș NU există cabinete medicale dentare autorizate cu anestezie terapie intensivă”