Cătălin Rădulescu- fără sprijin politic din partea PSD: „Eu nu înțeleg ce înseamnă asta ...”

UPDATE 16 MARTIE 

Biroul Permanent Județean a validat, astăzi, retragerea sprijinului politic din partea PSD Argeș a deputatului Cătălin Rădulescu.

Nu se știe însă, dacă politicianul va fi în cele din urmă și exclus din partid.

Imediat după terminarea ședinței, Cătălin Rădulescu a declarat că nu înțelege prea bine situația în care se află: „Eu nu înteleg ce înseamnă asta. Aș vrea să imi explice și mie cineva ce se întâmplă când îți este restras sprijinul politic”, a declarat acesta.
 

În această seară, o ședință fulger organizată la nivelul conducerii municipale PSD a avut ca obiect analizarea situației de dupa congresul în care filiala Argeș a pierdut poziția de vicepreședinte (candidatul - senatorul Șerban Valeca), dar și situația tensionată creată de numeroasele declarații dure ale deputatului Cătălin Rădulescu, un personaj politic cunoscut cu numele de deputatul ”Mitralieră”.

Nu este pentru prima data când Cătălin Rădulescu are poziții diferite de cele ale conducerii partidului, iar congresul în care și domnia sa a vrut și a candidat pentru poziția de vicepreședinte, împotriva propriului șef de filială, nu a făcut decât să acutizeze starea de tensiune și răzbeluri din PSD.

 

„Să încerce să mă excludă din PSD Argeş. De abia aştept!”

După finalul tragic pentru organizație, Cătălin Rădulescu a făcut atacuri dure în mass media, anunțând că PSD Argeș nu reprezintă nimic la nivel național, că a fost cel care a dus la înfrângerea președintelui Serban Valeca dintr-un pact cu Adrian Țuțuianu de la Dâmbovița și consideră actuala conducere a partidului ca fiind ineficientă și fără sprijin la Capitală.
Rădulescu a ținut să sublinieze în mai multe rânduri că, dacă organizația l-ar fi susținut pe el pentru poziția de vicepreședinte la nivel național, aceasta ar fi revenit Argeșului.

„E tare asta! Dreptul de a candida, conform statutului, este al oricărui membru. Din contră, eu aș spune că, dacă domnul Valeca accepta să mă lase pe mine să candidez și nu să candideze dânsul - am înțeles că domnul Țuțuianu nu ar fi dorit să mă contracandideze - în acest caz aș fi fost singurul candidat pe regiune - aș fi ieșit vicepreședinte pentru Argeș. Eu nu am făcut decât să candidez, așa cum permit și statutul și Comitetul Executiv. Dacă are vreo problemă domnul Valeca, să întrebe Comitetul Executiv al PSD de ce mi-a dat voie să mă înscriu în cursă. Dacă domnul președinte Dragnea avea vreo problemă că sunt doi candidați de la Argeș, nu mă lăsa să candidez. Domnul președinte Dragnea s-a oprit de două ori la mine în timpul Congresului și m-a întrebat de ce nu mă duc în sală să îmi fac lobby. I-am răspuns că e competiția domnilor Valeca și Țuțuianu. Și a râs. Dacă domnul președinte Dragnea ar fi dorit să îl sprijine pe domnul Valeca, ar fi ieșit vicepreședinte. Asta ca să fie clar pentru toată lumea. Și dacă lua cele 51 de voturi ale mele, domnul Valeca tot pierdea”, declara deputatului pentru Jurnaluldearges.ro

Ultimele declarații, deloc blânde la adresa liderilor au dus la o mobilizare a organizației în vedera adoptării unei decizii.
În această seară s-a discutat cu cărțile pe masă dacă deputatul Cătălin Rădulescu mai are ce să caute și în filiala județeană.

Ca urmare a unor discuții aprinse s-a hotărât excluderea lui Catalin Radulescu. Au fost 40 de voturi pro, 5 contra si 6 abtineri. 

Propunerea organizației va fi analizată conform statutului în mai multe etape, până la o decizie finală.
Rămâne de văzut dacă ”susținătorii” de la București ai lui Cătălin Rădulescu vor avea un cuvânt de spus în păstrarea funcției sale politice.