BREAKING NEWS! Propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier

În urmă cu puțin timp, consultările președintelui Klaus Iohannis cu PSD-ALDE s-au încheiat.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a dezvăluit numele persoanei nominalizate pentru funcția de premier, iar aceasta este Sevil Shhaideh, în vârstă de 52 de ani, care în anul 2015 a fost ministru al Dezvoltarii Regionale și Administrației în Cabinetul Victor Ponta.

Sevil Shhaideh ar putea fi prima femeie prim-ministru din România. De asemena, acesta este o premieră în țara noastră și din punct de verede al originii sale, Sevil Shhaideh fiind de religie musulmană.

Totodată, Liviu Dragnea a declarat faptul că Sevil Shhaideh este prima și singura propunere de prim-ministru, iar o a doua propunere nu va exista. 

Cine este Sevil Shhaideh? 

Sevil Shhaideh, propunerea de premier a PSD, a lucrat vreme de aproape două decenii la Consiliul Judeţean Constanţa. După 2004, s-a apropiat atât de Nicuşor Constantinescu, cât şi de Liviu Dragnea. În 2012, a fost numită secretar de stat şi, acum, iată, se pregăteşte să devină prim-ministru al României.

În lumea politică, Sevil Shaidehh este cunoscută drept mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, ea fiind lăsată și la Ministerul Dezvoltării, atunci când Dragna trebuit să demisioneze.

evil Shhaideh s-a angajat la Consiliul Judeţean Constanţa în 1993. A fost, până în 2007, directorul departamentului de Sisteme Informatice din cadrul instituţiei. Apoi, între 2007-2012, a ocupat funcţia de şef al Direcţiei Generale de Proiecte. În aceeaşi perioadă, a fost şi coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Din această calitate a început colaborarea cu Liviu Dragnea. Din 2012, după căderea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, Sevil Shhaideh s-a mutat la Ministerul Dezvoltării.

Sevil Shhaideh s-a căsătorit cu un cetăţean sirian. Martori au fost Nicuşor Constantinescu şi Liviu Dragnea.

Averea premierului propus:

  • Trei imobile în Siria și unul în Constanța
  •  Depozite în bancă: 591.000 lei
  • Plasamente la firma Chhide Bachir
  • Datorii: 60.000 lei
  • Venituri în 2015: 185.650 lei