Breaking news! Primarul Ionică a câștigat procesul cu Prefectura!

Prin sentinta data astazi de catre Tribunalul Arges, ordinul prefectului privind suspendarea lui Cornel Ionica a fost anulat de judecatori. In urma cu ceva vreme, la demararea acestui proces, conform procedurilor, Cornel Ionica revenise la birou pana la judecarea cauzei. Care a avut loc astazi.

CITEȘTE ȘI ... Paul Stănescu, președintele executiv PSD, a demisionat!

Oficial, instanta a apreciat ca suspendarea sa nu a respectat legea si a dispus definitiv repunderea lui Cornel Ionica in functia de primar si plata drepturilor salariale pentru perioada in care a fost suspendat.

CITEȘTE ȘI ... Apostoliceanu - ripostă pe Facebook! Și nu pare să-și ceară scuze (SIC!)

”Admite acţiunea. Anulează Ordinul nr.87/19.03.2019 emis de pârâtă. Dispune reintegrarea reclamantului în funcţia de primar cu plata drepturilor băneşti corespunzătoare perioadei în care nu a exercitat această funcţie. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 07 Iunie 2019, la Tribunalul Argeş –Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal.”

Cauza primarului Cornel Constantin Ionică a fost susţinută în faţa judecătorului de către avocatul Florenţa Jugănaru. „Domnul primar a câştigat definitiv procesul cu Prefectura Argeş şi are dreptul de a candida oricând şi de a rămâne primar, definitiv. Prefectul a emis ordinul în baza unei legi care nu exista la momentul săvârşirii faptelor şi, ca atare, nu putea fi aplicată pentru situaţia de atunci, ci doar pentru ce se întâmpla după momentul emiterii.”

 

Reamintim că în data de 19 martie, prefectul Emilian Dragnea a semnat ordinul de suspendare a mandatului pentru primarul municipiului Pitești, Cornel Ionică.

În 2016, Agenţia Naţională de Integritate l-a găsit pe Ionică în conflict de interese, însă acesta a contestat în instanţă raportul inspectorilor.  Anul trecut, edilul a pierdut definitiv procesul cu ANI.