Breaking news! Ministrul Sănătății și-a dat demisia!

Update

Premierul Ludovic Orban a anunțat că îl propune pentru funcția de Ministru al Sănătății pe secretarul de stat Nelu Tătaru, care se afla la Suceava pentru a gestiona situația de criză în care se află spitalul de acolo. Acesta a fost chemat la București de urgență.

De asemenea, potrivit Digi 24, lui Victor Costache i-ar fi fost cerută demisia. Surse din conducerea PNL au spus pentru Digi24.ro că ministrul sănătății și Ludovic Orban au avut aseară o discuție aprinsă pe tema lipsei de echipamente din spitale și a haosului organizatoric, însă premierul a fost furios mai ales din cauza anunțului privind testarea bucureștenilor, anunțată, se pare, de ministrul Costache fără să aibă acoperire logistică. 

„Am luat act de această demisie, îi voi transmite președintelui Iohannis această demisie. Aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din guvernul pe care îl conduc și împreună am luat o serie de decizii importante. „Regret demisia, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc. Îi voi propune domnului Președinte pentru funcția de ministru pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. Voi continua să întăresc echipa de la ministerul Sănătății. Avem prioritate zero achiziția de echipamente pentru spitale, pentru a proteja angajații”, a declarat premierul Ludovic Orban.

 

 

În plină pandemie de coronavirus, Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia, potrivit unor surse politice citate de Mediafax.ro.

Decizia ar fi venit în urma afirmației pe care Victor Costache a făcut-o miercuri, conform căreia toți bucureștenii ar putea fi testați pentru COVID-19, declarație care ar fi stârnit controverse, având în vedere că la ora actuală țara noastră nu beneficiază de un număr suficient de teste.

CITEȘTE ȘI ... Ce ar fi însemnat pentru România să aibă încă cinci spitale ca cel de la Mioveni!

 

În scurt timp, premierul Ludovic Orban va face declarații.

Revenim cu detalii.