BREAKING NEWS! Iohannis cere DEMISIA premierului Viorica Dăncilă!

În urmă cu câteva momente, președintele Klaus Iohannis a solicitat public demisia premierului Viorica Dăncilă, după ce aceasta a preferat să execute ordinele de la Partid, iar astăzi nu s-a prezentat la Cotroceni, pentru a discuta cu președintele Klaus Iohannis despre conflictul dintre Guvern şi Banca Naţională.

De asemenea, președintele a precizat că Viorica Dăncilă nu face față poziției de prim-ministru al României.

„Ar fi trebuit să am o întâlnire la ora 11:00 cu doamna Dăncilă. Acea întâlnire nu s-a mai ținut, dar nu are nicio importanță, pentru că oricum am intenționat să comunic astăzi românilor. Întâlnirea urma să aibă ca temă centrală conflictul dintre Guvern și PSD pe de-o parte și BNR de cealaltă partea.

- Asupra acestor chestiuni m-am mai exprimat și vreau să repet 2 lucruri. Rolul BNR este foarte clar și calitatea principală este independența ei față de voința politică, față de Guvern și alte autorități. Este foarte clar că PSD pune sub semnul întrebării această independență. S-a văzut din unele declarați ale reprezentanților PSD-ului și mă îngrijorează. BNR nu poate să fie acaparat de PSD, BNR trebuie să fie independent.

- Am dorit să mediez între ei. Doamna Dăncilă nu a înțeles acest lucru. Săptămâna trecută în Guvern s-a discutat un document secret, un memorandum. Asta a fost o mare greșeală, Dacă discutăm de politică externă trebuia să fie consulat președintele, lucru care nu s-a întâmplat. În Constituție, se statuează și se știe că este nevoie în interesul României de o consultare instituțională între premier și președinte, că este nevoie în interesul României, nu a cuiva particular, ca instituțiile publcie să colavoreze. Aceste nevoi nu au fost înțelese de doamna Dăncilă”, a declarat preșdintele.