NEWS ALERT! 14 argeșeni confirmați cu COVID-19!

Breaking news! Încă doi argeșeni- confirmați cu COVID-19!

 

UPDATE, 4 aprilie, ora 13:30

Conform datelor DSP Argeș, 14 argeșeni au fost confirmați până acum cu COVID-19, dintre care doar patru s-au vindecat. A patra persoană vindecată de COVID-19 din Argeș este o femeie de 58 de ani. Aceasta a fost internată pe 21 martie la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești, cu simptome specifice. A fost externată ieri, cu o stare de sănătate bună. De menționat că femeia nu venea din izolare sau carantină. Ea este acum la domiciliu, unde va rămâne în izolare timp de 14 zile.

La data transmiterii articolului, 512 de argeșeni se aflau în carantină instituționalizată, iar 5667 se află în izolare la domiciliu ( persoane monitorizate de DSP Argeș). Totodată, 6874 de oameni au finalizat perioada de 14 zile de izolare.

Reamintim că la nivel național s-au înregistrat 141 de morți și 3.613 de cazuri confirmate cu noul coronavirus.
 


Potrivit datelor transmise, în urmă cu puțin timp, de Grupul de Comunicare Strategică, încă doi argeșeni au fost confirmați cu noul coronavirus. Oficial, în total, în Argeș au existat 12 cazuri de îmbolnăviri. Totodată, DSP Argeș a transmis că dintre cei 12 argeșeni, 3 s-au vindecat.

Reamintim că la nivel național s-a înregistrat un record de noi cazuri. Vorbim de 445 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore.

CITEȘTE ȘI ... Jandarm argeșean - confirmat cu COVID-19. Colegii și familia - în izolare

 

Bilanțul a ajuns la 3183 de infectări pe teritoriul României. Potrivit Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, vârsta medie a decedaților este 66 de ani. 281 de persoane s-au vindecat, iar 116 au murit, până la această oră.

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică mai anunță că ieri, 2 aprilie, o aeronavă a Forțelor Aeriene Române a efectuat un zbor pentru aducerea unor echipamente de protecție medicală din Turcia, constând în 100.000 măști de protecție tip FFP2 și FFP3, achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical si forțelor de intervenție operative.