Al doilea român vindecat de Coronavirus!

 

Update 5 martie, 14:30

Femeia de la Timişoara diagnosticată cu coronavirus s-a vindecat. Al doilea test a ieșit negativ. Același rezultat a ieșit și în cazul bărbatului de 47 de ani, ultimul test fiind efectuat în ziua a 13-a și a 14-a.  Totuși, cele două persoane rămân deocamdată internate.


În cazul adolescentului de 16 ani, testat pozitiv cu COVID-19, colegul său de bancă a fost și el testat, rezultatul fiind negativ.

Update 4 martie, 16:10

În urmă cu puțin timp, autoritățile au confirmat al șaselea caz de coronavirus la o persoană de 71 de ani din Suceava.

„Un nou caz pozitiv de coronavirus, o persoană de 71 de ani din Suceava”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Este al doilea caz confirmat miercuri, după cel al adolescentului de 16 ani din Timișoara.

Update 4 martie

Autoritățile din România au confirmat al cincilea caz de îmbolnăvire cu Coronavirus. Este vorba despre un pacient din judeţul Timiş.

Anunțul a fost făcut de Victor Costache, ministrul Sănătății.Persoana în cauză ar fi intrat în contact cu pacientul diagnosticat pe 3 martie.

Mai mult, se pare că ar fi vorba de un băiat de 16 ani, din Timișoara, nepotul bărbatului depistat ieri cu COVID 19.

Vom reveni cu detalii.

UPDATE 3 martie:

În România a fost confirmat un al patrulea caz de coronavirus. Este vorba despre un bărbat din Timișoara, care a intrat în contact cu o pacientă deja diagnosticată, care s-a întors recent din Italia. 

Pacientul este un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, la întoarcerea din Italia.

„Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19”, potrivit Grupului de comunicare strategică.

Bărbatul, care nu are simptome, va fi dus cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

UPDATE ora 15:20

Primul român confirmat cu coronavirus a fost testat astăzi, rezultatul ieșind negativ. Tânărul, în vârstă de 25 de ani, nu mai are COVID -19. Acesta va fi testat din nou mâine. Dacă rezultatul se va dovedi tot negativ, tânărul va fi externat.

 

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru și Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat susțin, în acest moment, o conferință de presă la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Au fost anunțate alte două cazuri de infestare cu COVID-19.

Vorbim despre un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din Maramureș, care s-a întors din Italia pe data de 25 februarie. Bărbatul s-a aflat în afara zonei de risc. Când a ajuns în țară a prezentat febră. Acesta a fost transportat la Spitalul de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj. În prezent, conform presei naționale, starea românului nu etse foarte bună.

Al doilea caz confirmat, astăzi, este o femeie de 38 de ani din Timișoara. În data de 25 februarie a prezentat primele simptome după ce a fost în zona Bergamo, din Italia. La două zile după s-a prezentat la spital, unde a fost testată și apoi lăsată să plece acasă pentru izolare. Astăzi, testul s-a demonstrat a fi pozitiv. Femeia este în carantină în Timișoara.


 


Știre în curs de actualizare