Brazii 3D de Crăciun -  împodobiţi după tehnici speciale

Au apărut primii brazi de Crăciun în magazine. Sunt brazi 3D, împodobiţi de designeri, după tehnici cu totul speciale. Au toată cetina înzăpezită şi imită perfect bradul natural. Cei care îi privesc au senzaţia că abia a căzut zăpada peste ei. Efectele speciale înseamnă însă costuri de mii de euro. Clienţii sunt cei care vor să aibă casa amenajată cu decoraţiuni în tendinţe. Anul acesta se poartă crenguţe de iederă sau de palmier.

În fiecare an, la sfârșitul lunii ianuarie, designerii autohtoni pleacă peste mări şi ţări pentru a selecta decorațiunile pentru bradul 3D. Oferta se întinde pe 5 mii de metri pătrați. Încă de atunci se ştie cum va fi împodobit bradul peste 12 luni.
LARA CLENCIU, designer: Tema de anul acesta, de exemplu în Italia și Olanda au introdus vegetația în copaci, este un mix de crengi de iedera, palmieri. Le-au vopsit în nuate de auriu, argintiu si glitter, 60 la suta dintre clienti își dorec ca brazii sa sclipească, sa fie glitter, cu paiete, cu sclipici.

Temele sunt reinventate în fiecare an. Chiar şi neîmpodobit, bradul 3D este un vis. Neornat poate costa între două şi cinci mii de lei. Cu decoraţiuni, prețul se dublează. Cel mai scump brad a ajuns într-un restaurant din Constanța. Avea sute de leduri şi a costat 15 mii de lei. Cei mai mulţi dintre clienţi au însă bugetul limitat.

Crăciunul poate fi magic și dacă decorăm doar un colț din casă cu accesorii care nu ne golesc portofelul. De exemplu, puteți alege din varietatea de figurine care pot fi aşezate pe masa festivă. Există brazi în miniatură care nu costă mai mult de 20-30 lei, globuleţe cu crenguţe naturale, felinare cu Moş Crăciun sau celebrii botoşei care pot fi agăţaţi la fereastră.

Sursa: observator.tv